Over de Alliantie

Nieuws

 • 28-02-2019

  Vroeg Eropaf: mensen met schulden sneller helpen

  Vanaf vrijdag 1 maart werken de gemeente Hilversum en de woningcorporaties Dudok Wonen, de Alliantie en Het Gooi en Omstreken samen om mensen met schulden beter en sneller te helpen.

  Lees meer
 • 26-02-2019

  Lichtpenweg 6 duurzaamheidscasus voor leerlingen Hooghe Landt College

  Zo’n 30 leerlingen van het Hooghe Landt College brachten afgelopen vrijdag een bezoek aan de Lichtpenweg 6 in De Hoef. Zij gaan aan de slag met actuele uitdagingen uit het bedrijfsleven en werken een plan uit om het gebouw gasloos te maken. ‘De Alliantie is graag bereid hieraan mee te werken. We juichen dit initiatief van bevlogen mensen om duurzaamheid te verankeren in de wereld toe’, aldus projectmanager Merel de Jong.

  Lees meer
 • 20-02-2019

  De Alliantie rondt vernieuwing Struikbuurt in zes jaar af

  Samen met de gemeente en de bewoners maakten we een vernieuwingsplan voor de Struikbuurt in Amsterdam Nieuw-West: 250 naoorlogse kleine woningen werden opgeknapt en soms samengevoegd. Nu, zes jaar later, is de Struikbuurt een aantrekkelijke groene buurt voor jong en oud.

  Lees meer
 • 20-02-2019

  Gebundelde krachten bieden inwoners hulp bij betalingsachterstand

  1 op 5 huishoudens in Nederland kampt met financiële problemen. Slechts een klein deel daarvan zoekt hulp. Dat is jammer, want hoe eerder u er bij bent hoe groter de kans dat grote financiële problemen worden voorkomen. De gemeente Nijkerk werkt vanaf nu samen met verschillende organisaties en leveranciers om inwoners met betalingsachterstanden eerder te helpen en zo erger te voorkomen.

  Lees meer
 • 18-02-2019

  Wooncoach zorgt voor blije huurder

  ‘Volgens mij geef ik licht in het donker, zo blij ben ik!’ Mevrouw de Wild verhuisde van haar eengezinswoning in de Hilversumse Meent naar een appartement niet ver van haar oude huis. Jarenlang dacht ze dat een verhuizing er niet in zat, tót ze in gesprek kwam met de wooncoach. ‘Ik heb nu een heerlijke woning met mijn eigen sfeer, die perfect bij me past!’

  Lees meer
 • 15-02-2019

  Woningcorporaties en Urgenda bieden kabinet hulp aan bij extra CO2-reductie:

  Duurzaam en betaalbaar wonen, dat is wat woningcorporaties en Urgenda vandaag tijdens een persconferentie in Den Haag bepleitten. Zij willen 100.000 huurwoningen verduurzamen en huurders direct helpen aan een lagere energierekening. Dat kan met het geld van de huurdersbelasting.

  Lees meer
 • 13-02-2019

  ‘Dakproblemen lossen we sneller en efficiënter op dankzij het Dakteam’

  Het dakonderhoud van alle woningen van de Alliantie is sinds juli 2016 in specialistische handen. Dakspecialisten Consolidated (regio Gooi en Vecht en Almere), Patina (regio Amsterdam) en Van Venrooy (regio Amersfoort) zorgen samen dat huurders snel en efficiënt geholpen worden. Richard de Waart, teamleider van het interventieteam, vertelt waarom dit Dakteam zo goed werkt.

  Lees meer
 • 12-02-2019

  Bouw De Molenwiek in Almere sneller en hoger door prefab

  Eind januari is bij een mooie zonsopgang de bouw van De Molenwiek in Almere Buiten gestart. Het komende jaar verrijst hier op de oude locatie van het gezondheidscentrum een woongebouw bestaande uit elf lagen met in totaal 76 sociale huurappartementen van woningcorporatie de Alliantie.

  Lees meer