Over de Alliantie

Nieuws

 • 02-04-2019

  Aanneemovereenkomst Lichtpenweg getekend

  Na een intensief ontwerpproces met bouwteampartner Zegers Bouw is op 27 maart 2019 de aanneemovereenkomst voor de transformatie van het oude Schuitema-kantoor op de Lichtpenweg in Amersfoort naar 53 sociale huur appartementen getekend.

  Lees meer
 • 28-03-2019

  De Alliantie zet met stroomopslag volgende stap naar energieneutraal wonen

  Zonnepanelen zijn een beproefde manier om energie mee op te wekken. Nog niet zo gangbaar is het opslaan van de zonnestroom in een woongebouw. Daar willen woningcorporatie de Alliantie en iwell verandering in brengen. Zij hebben daarom een batterij geplaatst in een appartementencomplex aan de Wageningseberg in Amersfoort-Vathorst. Hierdoor blijft ruim zestig procent van de stroom binnen het pand in plaats van dertig zonder batterij. De batterij is op 27 maart in het bijzijn van de bewoners en betrokkenen op feestelijke wijze in gebruik genomen. Wethouder Astrid Janssen, directeur de Alliantie Joan van der Burgt, Jan Willem de Jong van iwell en een bewoner onthulden de batterij.

  Lees meer
 • 22-03-2019

  Officiële start bouw Velden 3A en 3B en Veld 6 in Hogekwartier – Amersfoort

  Donderdag 21 maart 2019 gaven wethouder Menno Tigelaar (gemeente Amersfoort), directeur Joan van der Burgt (de Alliantie regio Amersfoort), directeur Antje de Groot-Schuttert (Trebbe) en adjunct-directeur Roel Wijlens (TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep) gezamenlijk het feestelijke startsein voor een voorspoedige bouw van ruim 200 nieuwe woningen in Hogekwartier.
  In deze fase worden woningen en appartementen in diverse categorieën gebouwd. De sociale huurwoningen en appartementen in opdracht van de Alliantie, de vrije sector huurappartementen in opdracht van Woonfonds en koopwoningen. De verkoop van de koopwoningen is gestart.

  Lees meer
 • 21-03-2019

  De Alliantie zet bij nieuwbouw en renovatie in op hergebruik meubels

  Met het project Second Life van woningcorporatie de Alliantie krijgen meubels en andere spullen een tweede leven bij een volgende bewoner. Na een succesvolle proef in Amsterdam heeft de woningcorporatie besloten dit concept waar mogelijk bij al haar renovatie- en nieuwbouwprojecten in te zetten.

  Lees meer
 • 18-03-2019

  Voor wie is de sociale huurwoning in de regio Amsterdam?

  Wel 24.000 mensen vulden de enquête in over verdeling van sociale huurwoningen. De enquête liep tot 13 februari. In totaal waren er ruim 23.000 reacties uit de regio en 900 daarbuiten.

  Lees meer
 • 13-03-2019

  Samenwerking dakspecialisten wegens succes verlengd

  Sinds juli 2016 is het dakonderhoud van alle woningen van de Alliantie in handen van een speciaal ‘dakteam’. Dit team bestaat uit de dakspecialisten Consolidated, Patina en Van Venrooy. Vanwege de succesvolle samenwerking met deze drie leveranciers wordt het onderhoudscontract verlengd met een jaar en zal de samenwerking geoptimaliseerd worden in 2019.

  Lees meer
 • 12-03-2019

  Een bijzondere woningruil

  De beheerder wonen van de Alliantie, wist niet wat ze zag toen ze aankwam bij het appartement in Amsterdam: 'Van een koelkast tot bankstel, van een wasmachine tot een eettafel. Alles liet hij achter voor zijn ruilpartner.’

  Lees meer
 • 11-03-2019

  Bewoners Isseltseveld stemmen in met verbeterplan

  In de Amersfoort Vernieuwt buurt Soesterkwartier is ruim voldoende draagvlak gehaald voor het verbeterplan voor de 90 huurappartementen gelegen aan het Isseltseveld. Om de verbeterwerkzaamheden te kunnen uitvoeren was ten minste 70% akkoord van de bewoners nodig.

  Lees meer