Over de Alliantie

Nieuws

 • 07-11-2019

  En we noemen het: De Admiraal!

  Eindelijk is het zover. Het opvallende gebouw aan de Valutaboulevard in Vathorst (Amersfoort) draagt de naam die het toebehoort: De Admiraal. Een gebouw leeft door de mensen die hierin wonen. Zij geven de sfeer en energie aan een gebouw. In het gebouw, dat 21 sociale huurwoningen omvat, is het plezier en woongeluk van de Alliantie-bewoners duidelijk voelbaar.

  Lees meer
 • 06-11-2019

  Eerste sociale huurwoningen voor de Alliantie in Diemen

  De Alliantie heeft zo'n 19.000 woningen in Amsterdam. De gemeente Diemen was nog onbekend terrein, tot nu. In de eerste helft van 2021 worden hier onze eerste 106 sociale huurwoningen opgeleverd.

  Lees meer
 • 31-10-2019

  Tien huishoudens in Eemnes genieten van een bijna energieneutrale woning

  Deze week is de pilot van start gegaan voor tien huishoudens aan de Patrijzenhof in Eemnes. De bewoners van deze sociale huurwoningen krijgen een bijna energieneutrale woning. Alleen voor de zonnepanelen betalen de bewoners een vergoeding in de servicekosten. Alle apparatuur wordt kosteloos geplaatst en de bewoners ontvangen ook een pannenset. De pilot is een samenwerking tussen Urgenda, Thuisbaas en de Alliantie en in goed overleg met de bewoners tot stand gekomen.

  Lees meer
 • 23-10-2019

  Tv-programma De Sleutel geeft daklozen nieuwe toekomst

  Het aantal daklozen is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. Reden genoeg voor Beau van Erven Dorens om ‘Het Rotterdam Project’ een vervolg te geven. In dit programma hielp hij vijf dakloze Rotterdammers door hen tienduizend euro te geven. In ‘De Sleutel’ krijgen vijf mensen in verschillende steden de sleutel van een huis. We werkten hieraan mee omdat wij geloven in een huis als basis voor herstel en Housing First in meer steden willen inzetten

  Lees meer
 • 23-10-2019

  BNR Nieuwsradio besteedt aandacht aan project de Lichtpenweg in Amersfoort

  Vorig jaar is een record van 13 duizend woningen gebouwd in oude kantoorgebouwen, scholen, winkels of ziekenhuizen. Vooral in grote steden zit een groot deel van de nieuwe appartementen in gebouwen die eerder voor iets anders werden gebruikt. In Amersfoort willen ze zo zelfs een hele kantorenwijk tot een gemengde en levendige buurt maken.

  Lees meer
 • 21-10-2019

  Bewoners Boekweitkamp e.o. tevreden over opknapbeurt woning

  In de Hooglandse buurt Bieshaar-Zuid wordt volop gezaagd, getimmerd, geschilderd en geboord om de woningen comfortabeler en energiezuiniger te maken. In opdracht van de Alliantie voert Rutges Vernieuwt de werkzaamheden uit. De heer Van der Grift is positief over deze verbeter- en verduurzamingsmaatregelen. “De voorbereiding en uiteindelijke uitvoering is bij mij nu zo goed als afgerond. Goede communicatie onder andere met de uitvoerder heeft geleid tot een prima resultaat. Ik hoop dat ook de binnenkant van de woning in de toekomst wordt aangepakt.”

  Lees meer
 • 03-10-2019

  Woningcorporaties staan op tegen woningnood

  Met meer dan 180 andere woningcorporaties dienen we bezwaar in tegen de verhuurderheffing, een extra belasting op sociale huurwoningen die woningcorporaties betalen naast andere belastingen. Zij willen de 1,7 miljard aan huuropbrengsten die nu worden afgedragen aan de staat inzetten voor de volkshuisvesting.

  Lees meer