Over de Alliantie

Nieuws

 • 11-06-2019

  Terugblik Jane's walk Liendert Amersfoort - 7 juni

  Na de Jane's walk door het centrum van Amersfoort ging FASadE nu op stap in de buurt Liendert. Buurtbewoner Baudouin Knaapen leidde de groep enthousiast langs kenmerkende en verrassende plekken door deze wijk in transitie. Onze Dieuwke en Toon liepen mee om toelichting te geven op onze projecten in de buurt en bewoners waren aanwezig om hun verhaal te vertellen.

  Lees meer
 • 29-05-2019

  CliniClowns ontvangt fantastische gift van relaties Koos Koolstra

  In het CliniClowns-magazine Lach! besteedt CliniClowns aandacht aan het afscheid van Alliantie-directeur Koos Koolstra.

  Lees meer
 • 20-05-2019

  De Alliantie en haar partners klaar voor 'next step' ketensamenwerking

  De Alliantie werkt nauw samen met verschillende ketenpartners om haar woningen te onderhouden, verbeteren en te verduurzamen. Het gaat om werkzaamheden op het gebied van gevel, mutatie & reparatie, dak en installatie. Vanaf 1 januari 2020 zet de Alliantie de volgende stap in deze succesvolle en unieke ketensamenwerking, onder de noemer Sequent NXT.

  Lees meer
 • 07-05-2019

  Regio Amsterdam - woonduur omzetten in inschrijfduur tot 1 juli 2019

  Woonde u al vóór 1 juli 2015 in uw huidige zelfstandige huur- of koopwoning in de regio Amsterdam en wilt u in de toekomst verhuizen? Dan kunt u nog tot 1 juli bij WoningNet inschrijven voor de overgangsregeling die uw woonduur omzet in inschrijfduur. Deze mogelijkheid stopt per 1 juli 2019.

  Lees meer
 • 06-05-2019

  De Alliantie verhuurt eerste “all electric” woning in Gemeente Wijdemeren

  De Alliantie heeft haar eerste all electric woning verhuurd in de wijk Overmeer in Nederhorst den Berg. De in 2018 volledig verduurzaamde woning heeft geen gasaansluiting en geen traditionele Centrale Verwarming. Het huis wordt verwarmd met infrarood warmtepanelen. Daarnaast is een elektrische boiler aanwezig voor de warmwatervoorziening en liggen op het dak negen zonnepanelen.

  Lees meer
 • 29-04-2019

  Informatiemarkt Langer zelfstandig wonen

  Wij vinden belangrijk dat oudere bewoners zo lang mogelijk prettig en zelfstandig wonen. Daarom organiseren we in Amsterdam-Oost de informatiemarkt ‘Langer zelfstandig wonen 65+’.

  Lees meer
 • 26-04-2019

  Officiële start bouw Stationslocatie Vathorst – Amersfoort

  Donderdag 25 april 2019 gaven wethouder Menno Tigelaar (gemeente Amersfoort), Joan van der Burgt (de Alliantie regio Amersfoort) en directeur Edwin Schoonderbeek (Bouw- en Aannemingsbedrijf Schoonderbeek) samen het feestelijke startsein voor een voorspoedige bouw van 61 nieuwe sociale huurwoningen in Amersfoort.

  Lees meer
 • 25-04-2019

  De Alliantie haalt eerste 244 woningen Amsterdam Nieuw-West van gas af

  Terwijl gasvrij de standaard is voor nieuwbouw, zijn de meeste bestaande huizen nog aangesloten op gas. De Alliantie is begonnen met het aardgasvrij maken van haar woningen in Amsterdam en slaat meteen een grote slag door 244 woningen in stadsdeel Nieuw-West aan te pakken.

  Lees meer