Over de Alliantie

Nieuws

 • 03-10-2019

  Woningcorporaties staan op tegen woningnood

  Met meer dan 180 andere woningcorporaties dienen we bezwaar in tegen de verhuurderheffing, een extra belasting op sociale huurwoningen die woningcorporaties betalen naast andere belastingen. Zij willen de 1,7 miljard aan huuropbrengsten die nu worden afgedragen aan de staat inzetten voor de volkshuisvesting.

  Lees meer
 • 13-09-2019

  Brand Zuidpolder Eemnes

  Op 13 september rond 10.15 uur is een woningbrand ontstaan in het dak van een woning in de woonwijk Zuidpolder, Eemnes.

  Lees meer
 • 10-09-2019

  Bachweg begint aan een nieuw hoofdstuk

  Aan de Bachweg in Amersfoort is de bouw gestart van 84 sociale huurappartementen, verdeeld over drie gebouwen. In het eerste kwartaal van 2021 krijgen de nieuwe bewoners hun sleutel. Dura Vermeer Bouw Hengelo bouwt de appartementen in opdracht van de Alliantie.

  Lees meer
 • 09-09-2019

  Hogekwartier volop in beweging

  De nieuwe stadswijk Hogekwartier is volop in beweging en er gebeurt veel! 
  In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 400 huurwoningen (36% sociale huur en 15% voor maatschappelijke doelgroepen) en circa 430 koopwoningen. Daarnaast komt er nog eens circa 600 m2 bedrijfsruimte.

  Lees meer
 • 06-09-2019

  Blije gezichten tijdens eerste kennismaking C3 Living en Discushof

  Vorige week konden de nieuwe bewoners van C3 Living en Discushof in Almere voor het eerst hun appartement in om de maten op te meten en kennis te maken met hun toekomstige buren. Dat leverde naast veel blije gezichten ook meteen de eerste Whatsapp-groepjes op.

  Lees meer
 • 03-09-2019

  De Alliantie en iwell: proef met stroomopslag in batterij geslaagd

  Vorig jaar plaatsten de Alliantie en iwell een batterij in een appartementengebouw in Amsterdam om zonnestroom in op te slaan. Het doel van deze proef was enerzijds de algemene ruimtes energieneutraal krijgen en anderzijds energiekosten verlagen. Zijn ze daarin geslaagd? “Zeker weten!”, zegt regiodirecteur Eddo Rats trots.

  Lees meer
 • 01-08-2019

  De Finish in zicht: laatste woningen de Alliantie Sportheldenbuurt in aanbouw

  Nu de appartementen van Langs de Lijn zijn opgeleverd en de bewoners hier hun intrek hebben genomen, legt woningcorporatie de Alliantie de laatste hand aan de in totaal 565 nieuwbouwwoningen in de Sportheldenbuurt in Amsterdam. Dit laatste gebouw krijgt heel toepasselijk de naam De Finish.

  Lees meer