Over de Alliantie

Nieuws

 • 14-02-2020

  Bouw 32 sociale huurwoningen Baak van Zierikzee in Vathorst gestart

  Amersfoort krijgt er 32 sociale huurwoningen bij. In Vathorst aan de Baak van Zierikzee is Heijmans Bouw gestart met de bouw van deze woningen. Door de oplevering van de 32 sociale huurwoningen draagt de Alliantie bij aan de wens van de gemeente Amersfoort om in Vathorst 150 extra sociale huurwoningen te realiseren.

  Lees meer
 • 14-02-2020

  'We zoeken de markt op en maken onze ambities duidelijk kenbaar'

  Stichting de Alliantie bouwt sociale huurwoningen én middeldure huur- en koopwoningen. 'Dat is een goede manier om wijken gemengd te krijgen', vindt Bob van Ree, manager Projectontwikkeling de Alliantie Ontwikkeling.

  Lees meer
 • 11-02-2020

  Deelmobiliteit Hogekwartier van start

  Vandaag, dinsdag 11 februari 2020, gaven wethouders Menno Tigelaar (wonen) en Hans Buijtelaar (mobiliteit), directeur van de Alliantie Amersfoort Joan van der Burgt en toekomstig bewoner Han van Es, samen het startsein voor het gebruik van de eerste deelauto’s in de nieuwe stadswijk Hogekwartier. Een nieuwe vorm van mobiliteit die volledig aansluit bij de wijk én haar bewoners. Onbezorgd, flexibel, betaalbaar en duurzaam zijn daarbij de uitgangspunten.

  Lees meer
 • 11-02-2020

  Corporaties voor de juf, de meester en de verpleger? Jazeker! (1)

  Hardwerkende mensen met een gewoon inkomen. Ze komen niet in aanmerking voor een sociale huurwoning, maar kunnen ook geen koopwoning bemachtigen. Zeker niet in een stad als Amsterdam.

  Lees meer
 • 08-02-2020

  Uit voorzorg huishoudens uit portiekflat De Ganskuijl geplaatst

  De politie heeft op donderdag 30 januari 2020 onder portiekwoningen aan De Ganskuijl een hennepkwekerij aangetroffen en in beslag genomen. Vrijdagmiddag 7 februari 2020 is de hennepkwekerij verder afgebroken en de ruimte volledig leeggemaakt. Bij het verwijderen van de betimmeringen is gebleken dat ook door de daders bij de fundering gegraven is.

  Lees meer
 • 06-02-2020

  Projectcommissie Vogelbuurt en Alliantie samen verder

  Op 4 februari ondertekenden Romin van der Meiden, namens de Projectcommissie Vogelbuurt, en Joan van der Burgt, directeur de Alliantie regio Amersfoort, het participatieplan voor de toekomstplannen van de Vogelbuurt in Liendert. De ondertekening vond plaats op kantoor van HBVA in aanwezigheid van het HBVA-bestuur. In dit plan zijn de afspraken vastgelegd over de bewonersparticipatie, de communicatie en de samenwerking tussen de Projectcommissie en de Alliantie in dit project.

  Lees meer
 • 17-01-2020

  Bouw eerste fase Wonen in Verdi in Hogekwartier Amersfoort feestelijk van start

  Op donderdag 16 januari jl. gaven de toekomstige bewoners van Wonen in Verdi in Hogekwartier Amersfoort samen met wethouder Menno Tigelaar (gemeente Amersfoort) en Hein Stooker (directeur bij Trebbe) het startsein voor de bouw van hun nieuwe buurt. Zij vulden allemaal een tijdcapsule met wensen voor de toekomst en hebben deze begraven in de kruipruimte van hun eigen woning. De eerste zestien van in totaal 58 koopwoningen die door Trebbe in het Hogekwartier worden gerealiseerd, versterken de ontwikkeling van de stadswijk Hogekwartier en de stad Amersfoort.

  Lees meer
 • 16-12-2019

  Samenwerkingsafspraken in Amsterdam getekend

  De Wethouder Wonen, Laurens Ivens, de huurdersorganisaties en de woningcorporaties hebben hun handtekening gezet onder de nieuwste Amsterdamse samenwerkingsafspraken voor 2020 tot en met 2023. De Alliantie kan een mooie bijdrage leveren aan betaalbaar wonen in de stad, onder andere door nieuwe woningen te bouwen, ook voor het middensegment.

  Lees meer