Over de Alliantie

Nieuws

 • 20-11-2019

  SYNCHROON EN DE ALLIANTIE TEKENEN KOOPOVEREENKOMST VOOR HOGEKWARTIER IN AMERSFOORT

  Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, en de Alliantie tekenden 20 november jl. de koopovereenkomst voor de realisatie van 14 startersappartementen en 45 eengezinswoningen in het herstructureringsplan Hogekwartier in Amersfoort. Hogekwartier Amersfoort bestaat uit de realisatie van ca. 830 woningen en 600 m2 bedrijfsruimte langs de Hogeweg in Amersfoort.

  Lees meer
 • 11-11-2019

  Undineflat in Schuilenburg klaar voor duurzame toekomst

  De Alliantie heeft de Undineflat in de wijk Schuilenburg in Amersfoort flink energiezuiniger gemaakt. De collectieve verwarmingsinstallatie op het dak is vervangen voor een duurzame installatie met warmtepompen. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst. Firma De Vreeden uit Amersfoort heeft alle werkzaamheden uitgevoerd.

  Lees meer
 • 07-11-2019

  En we noemen het: De Admiraal!

  Eindelijk is het zover. Het opvallende gebouw aan de Valutaboulevard in Vathorst (Amersfoort) draagt de naam die het toebehoort: De Admiraal. Een gebouw leeft door de mensen die hierin wonen. Zij geven de sfeer en energie aan een gebouw. In het gebouw, dat 21 sociale huurwoningen omvat, is het plezier en woongeluk van de Alliantie-bewoners duidelijk voelbaar.

  Lees meer
 • 06-11-2019

  Eerste sociale huurwoningen voor de Alliantie in Diemen

  De Alliantie heeft zo'n 19.000 woningen in Amsterdam. De gemeente Diemen was nog onbekend terrein, tot nu. In de eerste helft van 2021 worden hier onze eerste 106 sociale huurwoningen opgeleverd.

  Lees meer
 • 31-10-2019

  Tien huishoudens in Eemnes genieten van een bijna energieneutrale woning

  Deze week is de pilot van start gegaan voor tien huishoudens aan de Patrijzenhof in Eemnes. De bewoners van deze sociale huurwoningen krijgen een bijna energieneutrale woning. Alleen voor de zonnepanelen betalen de bewoners een vergoeding in de servicekosten. Alle apparatuur wordt kosteloos geplaatst en de bewoners ontvangen ook een pannenset. De pilot is een samenwerking tussen Urgenda, Thuisbaas en de Alliantie en in goed overleg met de bewoners tot stand gekomen.

  Lees meer
 • 23-10-2019

  Tv-programma De Sleutel geeft daklozen nieuwe toekomst

  Het aantal daklozen is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. Reden genoeg voor Beau van Erven Dorens om ‘Het Rotterdam Project’ een vervolg te geven. In dit programma hielp hij vijf dakloze Rotterdammers door hen tienduizend euro te geven. In ‘De Sleutel’ krijgen vijf mensen in verschillende steden de sleutel van een huis. We werkten hieraan mee omdat wij geloven in een huis als basis voor herstel en Housing First in meer steden willen inzetten

  Lees meer
 • 23-10-2019

  BNR Nieuwsradio besteedt aandacht aan project de Lichtpenweg in Amersfoort

  Vorig jaar is een record van 13 duizend woningen gebouwd in oude kantoorgebouwen, scholen, winkels of ziekenhuizen. Vooral in grote steden zit een groot deel van de nieuwe appartementen in gebouwen die eerder voor iets anders werden gebruikt. In Amersfoort willen ze zo zelfs een hele kantorenwijk tot een gemengde en levendige buurt maken.

  Lees meer
 • 21-10-2019

  Bewoners Boekweitkamp e.o. tevreden over opknapbeurt woning

  In de Hooglandse buurt Bieshaar-Zuid wordt volop gezaagd, getimmerd, geschilderd en geboord om de woningen comfortabeler en energiezuiniger te maken. In opdracht van de Alliantie voert Rutges Vernieuwt de werkzaamheden uit. De heer Van der Grift is positief over deze verbeter- en verduurzamingsmaatregelen. “De voorbereiding en uiteindelijke uitvoering is bij mij nu zo goed als afgerond. Goede communicatie onder andere met de uitvoerder heeft geleid tot een prima resultaat. Ik hoop dat ook de binnenkant van de woning in de toekomst wordt aangepakt.”

  Lees meer