Verduurzamen
Onderhoud
25-1-2022

De Zoncorporatie plaatst 35.000 led-lampen voor de Alliantie

De Zoncorporatie plaatst 35.000 led-lampen voor de Alliantie

Woningcorporatie de Alliantie vervangt de komende drie jaar van maar liefst 700 gebouwen de verlichting van de openbare ruimtes door duurzame led-armaturen. De Zoncorporatie gaat dit duurzame project uitvoeren voor de Alliantie. De Amsterdamse installatiefirma plaatst in totaal zo’n 35.000 armaturen.

“Deze energiebesparende maatregelen dragen bij aan onze doelstelling om de CO2 uitstoot te verminderen. En het levert lagere servicekosten op voor onze huurders.  Daarnaast hopen we dat het vervangen van de verlichting bijdraagt aan een prettige leefomgeving voor onze huurders en nog meer het gevoel van veiligheid bevordert in de gezamenlijke ruimtes .” Aldus Bianca Themen, Projectleider Verduurzamen & Verbeteren.

Martin Werkman van De Zoncorporatie vervolgt: “Wij zijn enorm trots dat we dit grootschalige project mogen uitrollen voor de Alliantie en haar huurders. We verwachten het eerste armatuur in maart van dit jaar te plaatsen. Het hele project zal ongeveer zal dan eind 2024 afgrond zijn.”