11-02-2021

Transformatie Lucentterrein Hilversum afgerond, 248 sociale huurwoningen in fraaie nieuwe woon-werkwijk

De sleutel van de laatst opgeleverde nieuwbouw woning op het Lucentterrein Hilversum is aan de bewoners overhandigd. Het jonge gezin verhuist van een appartement naar een ruime, vierkamer hoekwoning met een vloeroppervlakte van 118 m2 GBO, gasloos, vloerverwarming, tuin, buitenberging, 8 zonnepanelen op het dak.

Met deze woning levert de Alliantie op het Lucentterrein haar laatste van de 26 nieuwbouw eengezinswoningen sociale huur op. Naast deze (26) eengezinswoningen zijn op het Lucentterrein 127 nieuwbouw appartementen in 4 woningblokken, waarvan 1 blok (met een Buurthuiskamer) bestemd voor een bijzondere doelgroep, en 95 appartementen in transformatie Gebouw BE (met uitkragende groene balkons) gerealiseerd. In totaal dus 248 sociale huurwoningen. 

Tezamen met de op het Lucentterrein gerealiseerde 43 koopwoningen en het kantoor van de Alliantie is het Lucentterrein getransformeerd van kantoorlocatie naar een duurzame, binnenstedelijke werk- en woonwijk van hoogwaardige architectuur en een mooie, functionele inrichting van de openbare ruimte met fraaie groenvoorziening en aantrekkelijke speel- en verblijfsgebieden. 

Bij de (her)ontwikkeling van het Lucentterrein zijn veel partijen betrokken geweest. Een ieder leverde zijn/haar bijdrage vanuit zijn/haar expertise en deskundigheid. Wat iedereen hierin uitzonderlijk deelde was inspirerend enthousiasme en doorzettingsvermogen. Met als gezamenlijke uitdaging om iets bijzonders te creëren. Een tijdloos monument, een fraaie nieuwe woon- werkwijk.

Veel partijen betrokken

Bij de herontwikkeling van het terrein, waren veel partijen betrokken. De gezamenlijke uitdaging was om iets bijzonders te creëren, een tijdloos monument. Een fraaie nieuwe woon- werkwijk.