27-05-2021

Douche is grote energiesluiper

Wist je dat de douche een van de grootste energieslurpers in huis is? Zo'n 20% van je gasrekening gaat naar het opwarmen van water. Het grootste deel gebruik je onder de doucheBest zonde! Want die warmte verdwijnt gewoon weer in het doucheputje. 
Met de Flatmateeen douchewarmtewisselaar, kun je deze warmte opnieuw gebruiken. Zo bespaar je energie. En dat is goed voor je portemonnee én het milieu. In een handomdraai sluit je hem aan op elke standaard douchekraan, zonder te verbouwen.  

Via ons huurderspanel hebben we testers gezocht. 97 enthousiaste huurders gebruiken het apparaat nu om ons te kunnen vertellen wat zij ervan vinden. En de eerste reacties zijn positief!  

“Het water wordt sneller warm en we merken niets van de installatie zelf en ook het staan op een verhoging wende snel”.   

“Het materiaal van de douchebak is fijn, het is glad en het water stroomt daardoor snel naar de gleuf, hierdoor droogt het ook snel na het douchen. Erop staan is ook fijn, niets op aan te merken eigenlijk. Het liefst had ik mijn hele douche van dat materiaal, scheelt een hele boel kalkaanslag!” 

 “Ik maak ruim twee weken gebruik van de Flatmate en het bevalt erg goed. Het was eerst even wennen omdat je iets hoger staat. Ook zie ik nu al een lichte daling in de energiekosten wat erg fijn is!” 

“Het antislip oppervlak is erg fijn. Het leek glad, maar dat is niet het geval gelukkig. Ook merk je niks van de helling. We dachten ook dat de Flatmate wat klein was, maar eigenlijk is hij perfect. Hij is rondom net 5 á 10cm kleiner dan onze douchecabine, maar wie staat er nou helemaal aan de rand daarvan?”