26-06-2020

Toekomstbestendige, duurzame en prachtige woning als resultaat van 22e Bouwhuis

Een toekomstbestendige, duurzame en prachtige woning is het resultaat van het 22e Bouwhuis. Het Bouwhuis is een samenwerking, tussen regionale vmbo scholen, het mbo RocvA, Goois Bouwbedrijf, Bouwmensen en de Alliantie, welke uniek is in Nederland. Samen met ‘Bouwmensen’ én ‘Goois Bouwbedrijf’ werken wij aan de toekomst van jonge vakmensen én die van bouwend Nederland.

Bouwen in tijden van het corona virus én het team maken 22e Bouwhuis bijzonder
Naast het prachtig resultaat van een duurzaam en toekomstbestendige woning, maakt vooral het team van jonge gemotiveerde leerlingen die met passie en plezier werken, het 22e Bouwhuis bijzonder. Vooral Mohamad heeft veel indruk gemaakt. De jongeman die 6 jaar geleden naar Nederland is gevlucht, heeft dit team van jonge vakmensen professioneel aangestuurd. De sfeer in het team was heel goed en het werken volgens de richtlijnen van het RIVM en het protocol ‘Samen Veilig Doorwerken’ een extra uitdaging. We zijn ongelofelijk trots op dit team. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Mohamad zijn droom ‘een eigen huis bouwen’ kan verwezenlijken. De bouwwereld is weer vier jonge vakmannen rijker!

9.jpg

De woning
De verouderde woning is volledig gestript. Er is een uitbouw geplaatst en de schuur is opnieuw opgebouwd. Een nieuwe keuken, toilet, badkamer, kozijnen, openslaande deuren, dakbedekking en CV installatie maken de woning toekomst bestendig. Door alle isolerende maatregelen is de woning binnen lekker koel. Waar mogelijk is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire materialen en duurzame materialen. De woning heeft lage stookkosten en heeft een energielabel A/B.


Het Bouwhuis

Jaarlijks zijn er 2 ‘Bouwhuis’ projecten: Een woning wordt gerenoveerd en verduurzaamd door leerlingen van het vmbo Hilfertsheem college én College de brink uit Laren onder begeleiding van een mbo student. Een tweede woning wordt toekomstbestendig gemaakt met een RocvA mbo student en gevorderde leerlingen die een opleiding volgen bij Bouwmensen. (meestal drie leerlingen die stage lopen bij Goois Bouwbedrijf).

2.jpg

Meer weten? Zie Facebook