08-09-2020

Ik woon op huisnr. 2050

Wekt jouw huishouden al net zoveel energie op als het verbruikt? Om nog langer van onze aarde te genieten, moet van de overheid vanaf 2050 iedere woning energieneutraal zijn. Wat betekent dit voor jou?

In heel Nederland 1.000 verbouwde woningen per dag

2050 lijkt misschien ver weg, maar we hebben in Nederland bijna 8 miljoen woningen. Dat betekent dat er iedere werkdag zo’n 1.000 woningen moeten worden verbouwd! In de praktijk betekent het dat woningen worden afgesloten van het aardgas. In plaats daarvan worden huizen verwarmd met energie opgewekt door zonnepanelen, windmolens, bio-warmte of aardwarmte. Daarnaast is het belangrijk dat alle woningen goed worden geïsoleerd, zodat er geen energie verloren gaat.

26 voetbalvelden aan zonnepanelen

Ook de woningen van De Alliantie moeten verduurzamen. En daar zijn we al druk mee bezig. Wist je bijvoorbeeld dat we al op 14.000 huizen zonnepanelen hebben gelegd? Dat zijn 26 voetbalvelden vol! Maar daarmee zijn we er nog niet. Om duurzaam wonen voor iedereen mogelijk te maken, slaan we graag de handen ineen. Want alleen samen maken we dit tot een succes.

Woon jij straks ook op huisnummer 2050?

Wat betekent de verduurzaming voor jouw woning? Wat zijn de voordelen? En waar staan we nu? Er komt nogal wat op ons af. Daarom zijn we gestart met de duurzaamheidscampagne ‘Huisnummer 2050’. Via de speciale website, de nieuwsbrief en social media houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen bij jou in de buurt en kan jij bij ons terecht met vragen. Woon jij straks ook op huisnummer 2050? We gaan het samen ontdekken! 

Verduurzamen doen we samen