24-09-2020

Huizer-maatjes stap dichterbij eigen woning

Met veel enthousiasme, spanning én emotie legden de toekomstige bewoners van het wooncomplex Huizer-maatjes woensdag 23/9 hun eigen steen, voorzien van initialen. Ook de samenwerkingsovereenkomst tussen de Alliantie en Stichting Woongroep Huizer-maatjes is getekend. Niets staat de Huizer-maatjes nog in de weg om in de zomer van 2021 hun nieuwe woning te betrekken.

“Een geweldig, bijna onwerkelijk moment”, aldus emotionele ouders, die zich hebben verenigd in de Stichting Huizer-maatjes. Een initiatief met als doel om voor 18 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking een kleinschalige woonvorm te realiseren. “Wij willen niet alleen een huis realiseren, maar vooral een thuis; een veilige plek waar onze kinderen zichzelf kunnen zijn, zich kunnen ontplooien en waar zij saamhorigheid en gezelligheid mogen ervaren.” 

De Alliantie draagt graag bij aan het bieden van een thuis voor deze bijzondere doelgroep en aan een inclusieve samenleving. Aannemer Vreeswijk en Koebrugge bouwt in een stevig tempo door. Vaak onder belangstellend oog van de toekomstige bewoners die van achter het hek de voortgang goed in de gaten houden. De eerste verdiepingen van het appartementencomplex, aan de Trekkerweg in Huizen staan inmiddels. Architectenbureau Nine Oaks tekende voor het ontwerp van het wooncomplex dat past in de bestaande woonwijk en goed is afgestemd op de behoeften van de toekomstige bewoners.
De wijze van samenwerking, van alle betrokken partijen, aan de realisatie van dit wooninitiatief is uniek.

Over Woongroep Huizer-maatjes
Woongroep Huizer-maatjes is een initiatief van ouders met als doel om hun kinderen met een lichte verstandelijke beperking, de mogelijkheid te bieden zelfstandig te wonen in een kleinschalige woonomgeving. In 2020 is de Alliantie gestart met het bouwen van het gebouw tussen de Trekkerweg en de Ploegweg in Huizen. In de zomer van 2021 zullen de 18 jong volwassenen hun woning mogen betrekken. www.huizer-maatjes.nl