15-07-2020

Huizer-maatjes en de Alliantie bezegelen realisatieovereenkomst met handdruk

Stichting Huizer-maatjes en de Alliantie bezegelen realisatieovereenkomst met grote handdruk

Op 15 juli tekenden de Alliantie en de Stichting Woongroep Huizer-maatjes de realisatieovereenkomst voor het appartementencomplex Huizer-maatjes. Het complex is bestemd voor 18 jong volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Naast 18 appartementen komen er een zorgkantoor en twee gemeenschappelijke woonkamers.

Het tekenen van de overeenkomst is een mooie stap in de samenwerking van een intensief traject dat vraagt om geduld, afstemming en creativiteit van alle betrokken partijen. Aannemer Vreeswijk en Koebrugge plaatst ondertussen de eerste verdiepingen van het appartementencomplex, aan de Trekkerweg in Huizen. De toekomstige bewoners zijn enthousiast en nemen regelmatig een kijkje op de bouwplaats. Zij kunnen niet wachten om straks hun nieuwe thuis in te richten en te betrekken.

Jacobien Middelkoop, bestuurslid en één van de ouders van het initiatief voor de Woongroep; “De manier waarop de Alliantie meedenkt en meewerkt aan de realisatie van dit wooninitiatief is uniek. Hoe het gebouw eruit gaat zien en ingericht gaat worden past niet alleen mooi in de woonwijk, maar is ook goed afgestemd op de doelgroep. We zijn blij met deze intensieve samenwerking”.

Anne Oosterbaan, directeur de Alliantie, vult aan: “wij zijn trots bij te kunnen dragen aan dit unieke initiatief. De samenwerking vraagt om intensief overleg en afstemming, maar het is mooi om te merken dat alle betrokken partijen eenzelfde doel voor ogen hebben: het bieden van een thuis voor deze bijzondere doelgroep. Samen bouwen wij aan een inclusieve samenleving. ”

Over Woongroep Huizer-maatjes
Woongroep Huizer-maatjes is een initiatief van ouders met als doel om hun kinderen met een lichte verstandelijke beperking,  de mogelijkheid te bieden zelfstandig te wonen in een kleinschalige woonomgeving. In 2020 is de Alliantie gestart met het bouwen van het gebouw tussen de Trekkerweg en de Ploegweg in Huizen. In de zomer van 2021 zullen de 18 jong volwassenen hun woning mogen betrekken. www.huizer-maatjes.nl