15-06-2020

Gevolgen woningmarkt tijdens de coronacrisis

'We onderscheiden ons echt door het bieden van maatwerk'

In de derde aflevering van het tv programma Eemland1 van omroep EVA komen de gevolgen voor de woningmarkt tijdens de coronacrisis aan bod.  Aan tafel zaten Joan van der Burgt, samen met wethouder wonen, Menno Tigelaar, financieel adviseur Wim Muijs en Josephine van Pampus van de Raad van Kerken. 

Joan licht toe wat we als Alliantie doen voor huurders die in financiële problemen komen door de coronacrisis zodat ze deze periode kunnen overbruggen. Daarnaast vertelt ze enthousiast over de huurdersconcerten van Abke en Bouwe Bruins. 'Mensen kwamen letterlijk en figuurlijk naar buiten!'

Presentator Arjan te Lintelo ontvangt in 7 afleveringen uiteenlopende gasten. Jongeren, burgemeesters, sporters, wethouders en ondernemers, maar ook een theaterdirecteur en een bewoonster van een verpleeghuis vertellen over hoe corona hen trof. Ze nemen de kijkers mee in welke creatieve oplossingen er zijn om nu en in de toekomst met ‘het nieuwe normaal’ om te gaan. Decor van Eemland1 is de grote theaterzaal van Flint waar de zaal symbool staat voor de leegte die ons als samenleving treft. Op een van de lege stoelen geeft huisdichter Arjen van der Linden zijn kijk op de onderwerpen van de uitzending. Elke uitzending wordt omlijst met live muziek, in deze aflevering door Gert Zomer.

Eva Joan.jpg