16-11-2020

De Alliantie neemt 91 sociale huurwoningen Mooiland over

De Alliantie neemt eind december 2020 91 sociale huurwoningen in Amersfoort en Huizen over van woningcorporatie Mooiland. In Amersfoort nemen ook collega-corporaties Portaal en Omnia Wonen woningen van Mooiland over. Voor de bewoners blijven huur en service gelijk. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Om welke huurwoningen gaat het?
Het gaat om:
- 18 eengezinswoningen aan het Jachthoornpad en Klarinetpad in Amersfoort;
- 10 appartementen aan de Drieringensteeg in Amersfoort;
- 63 appartementen aan de Oostermeent-Noord in Huizen.

Veranderingen
Mooiland, Portaal, de Alliantie en Omnia Wonen hebben gezamenlijk gewerkt aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.

Joan van der Burgt (directeur de Alliantie regio Amersfoort), en Anne Oosterbaan (directeur de Alliantie regio Gooi & Vechtstreek) lichten de aankoop toe: “De Alliantie is blij met de aankoop van de woningen van Mooiland. De woningen blijven hierdoor beschikbaar voor sociale huur. We heten de huurders vanaf 1 januari van harte welkom en hopen dat ze zich snel thuis bij ons voelen.”

Reden voor verkoop
Woningcorporatie Mooiland was in 2016 nog actief in ruim 130 verschillende gemeenten. De meeste woningen van Mooiland staan in het kerngebied Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Daar ‘geeft Mooiland thuis’. Buiten dit kerngebied is het bezit van Mooiland sterk versnipperd. Het gaat vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. Mooiland kan daardoor niet overal voldoende thuis geven. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor de huurders in de wijk. In 2016 heeft Mooiland daarom de ingrijpende keuze gemaakt om zich uit grote delen van Nederland terug te trekken. Dit doet Mooiland door het verkopen van de woningen in de gebieden die ver van haar kernregio Noordoost-Brabant liggen. 

Foto: de 63 appartementen aan de Oostermeent-Noord in Huizen.