2019

Reactie op uitzending Onrecht van PowNed

In de uitzending d.d. 9 oktober 2019 van het PowNed programma ‘Onrecht’ staat een huurder van de Alliantie centraal. Deze huurder heeft klachten over haar nieuwe woning, die zij op dat moment drie weken bewoont. Daarvoor woonde ze in een andere woning van de Alliantie. Wij hebben haar destijds echter met spoed overgeplaatst naar deze nieuwe woning, omdat ze op haar oude adres ernstige (externe) overlast ondervond.

De Alliantie is in juni dit jaar geconfronteerd met de reeds draaiende camera’s van PowNed. Uiteraard vinden wij het bijzonder vervelend voor de huurder dat zij zich niet gehoord voelde.  Buiten de camera’s om, heeft de Alliantie een goed gesprek gehad met de huurder, haar klachten serieus genomen en direct opgepakt. Inmiddels zijn de problemen opgelost en bewoont ze haar nieuwe woning met veel plezier en naar volle tevredenheid.

In de uitzending komt daarnaast de onrustige situatie in het voormalige wooncomplex van de huurder aan bod. De Alliantie is bekend met de situatie op deze locatie en werkt in nauwe samenwerking met betrokken instanties én bewoners aan een oplossing om dit te verbeteren.

 

Voor vragen over de uitzending kunt u contact met de Alliantie opnemen:
Colette Laddé,
cladde@de-alliantie.nl