2019

Huurder steeds digitaler

Onze huurders kunnen steeds meer zaken rondom hun woning digitaal regelen, via Mijn Alliantie op de website of via de app. En ze doen dat ook graag! In 2018 regelden onze klanten steeds meer digitaal:

  • Elke maand bezochten zo’n 40.000 mensen onze website.
  • Ruim 22.000 bewoners maakten gebruik van Mijn Alliantie (14.000 in 2017). Dat betekent dat meer dan een derde van onze huurders via Mijn Alliantie zelf zaken kan regelen voor zijn huis. 
  • Elke maand waren 10.200 huurders actief in Mijn Alliantie.
  • 16.041 mensen betaalden maandelijks hun huur via iDEAL in Mijn Alliantie (11.030 in 2017, een stijging van 45%).
  • 25.581 huurders vroegen om een reparatie via Mijn Alliantie (20.558 in 2017, een stijging van 24%).

Het afgelopen jaar zijn er nieuwe functionaliteiten toegevoegd, zoals reparaties aanvragen, aanvragen inzien, video’s bekijken, betalen en regelingen aanvragen. Ook kunnen huurders gemakkelijk de veel gestelde vragen en antwoorden bekijken en met ons WhatsAppen.

Terugkijken om vooruit te gaan
We merken dat onze bewoners onze digitale dienstverlening waarderen en steeds beter weten te vinden. In 2019 gaan we door met het actief informeren over wat huurders digitaal bij ons kunnen regelen. Ook blijven we de online functionaliteiten uitbreiden en verbeteren. En onderzoeken we welke dienstverlening zich goed leent voor digitaal, of juist om persoonlijk contact vraagt. Gebruiksgemak en 24/7 dingen kunnen regelen zijn belangrijk. En voor veel zaken werkt dit prima. Sommige zaken zijn echter lastig digitaal te organiseren, zoals overlast. Juist daarvoor willen we onze medewerkers inzetten, zodat we de huurders die onze mensen nodig hebben, kunnen helpen. Zo blijven we de klant centraal stellen. Data helpt ons om meer inzicht te krijgen, ook vragen we om input bij medewerkers van de Klantenservice en de collega’s in de wijk.

In 2019 zetten we ook stappen in het digitaliseren van onze communicatie. We versturen nu nog veel post. Dit vinden we niet meer passen bij onze duurzaamheidsdoelstellingen. Daarnaast zijn de meeste huurders al gewend om van andere dienstverleners - zoals banken en verzekeraars -  digitale berichten te krijgen. In Mijn Alliantie zal de huurder straks nog meer kunnen zien, zoals de status van een reparatieaanvraag. De afhandeling wordt transparanter en huurders zijn beter op de hoogte. Geen twijfel meer of de melding wel wordt opgepakt; wat veel telefoontjes naar de Klantenservice gaat schelen. In Mijn Alliantie is straks direct zichtbaar wat er gebeurt en wanneer er iemand langs komt om het probleem te verhelpen.