2019

En we noemen het: De Admiraal!

Eindelijk is het zover. Het opvallende gebouw aan de Valutaboulevard in Vathorst (Amersfoort) draagt de naam die het toebehoort: De Admiraal. Een gebouw leeft door de mensen die hierin wonen. Zij geven de sfeer en energie aan een gebouw. In het gebouw, dat 21 sociale huurwoningen omvat, is het plezier en woongeluk van de Alliantie-bewoners duidelijk voelbaar.

Wat bijdraagt aan de identiteit van een gebouw is als het gebouw een naam draagt. Een naam passend bij de omgeving waarin het gebouw staat en de functie die het bekleedt. De betrokkenheid van de bewoners heeft bijgedragen dat de Alliantie de naamgeving van het gebouw voor hen kon realiseren.
Op 4 november zijn de letters op de gevel van het gebouw bevestigd. Om de naamgeving te vieren, heeft de Alliantie de bewoners uitgenodigd voor een hapje en  drankje in de entreehal van De Admiraal

Het project
De Admiraal wordt gekenmerkt door een opvallende architectuur van O.N.X. architecten bna uit Hoofddorp. Het gebouw is ovaalvormig, omsloten door een verdiepte gemeenschappelijke tuin en ligt aan de achterzijde aan een brede vaart. De locatie is dichtbij snelwegen en winkelcentrum Vathorst. Een prima plek om te wonen.

Admiraal groep klein.jpg

 

Het gebouw heeft de Alliantie in 2016 aangekocht. In opdracht van de Alliantie heeft Schoonderbeek Bouw het project gerealiseerd. Door de oplevering van de 21 sociale huurwoningen draagt de Alliantie bij aan de wens van de gemeente Amersfoort om in Vathorst 150 extra huurwoningen te realiseren.