2019

Brand Zuidpolder Eemnes

Het gaat om een blok van 6 woningen, waarvan 4 woningen brand- en waterschade hebben geleden. De brand is ontstaan onder het dakbeschot en was lastig te blussen. De brand heeft zich niet verspreid verder in de woning. Inmiddels is het sein ‘brand meester’ gegeven.

‘Voor mensen die hier net zijn komen wonen en de afgelopen weken druk waren met het klussen in hun huis, is dit een enorme schok en teleurstelling. We gaan, samen met de Alliantie en bouwer Van Wijnen, deze valse start in de Zuidpolder zo snel mogelijk oplossen’, aldus burgemeester Roland van Benthem.

Alle getroffen bewoners zijn direct geïnformeerd en opgevangen in het naastgelegen gemeentehuis. Zij worden de komende periode ondergebracht in omliggende hotels en/of een vakantiepark. Ook voor de dagelijkse zorg is aandacht; zo wordt gezorgd voor opvang en bijvoorbeeld vervoer van de kinderen naar school. Alle geleden materiele schade wordt vanzelfsprekend vergoed. De getroffen woningen zijn voor de eerste weken in ieder geval niet geschikt voor bewoning.

De technische oorzaak van de brand is nog niet bekend. Deze wordt zorgvuldig onderzocht door de gemeente, bouwer Van Wijnen en de Alliantie.