2019

Bewoners Isseltseveld stemmen in met verbeterplan

Comfortabeler wonen
De appartementen zijn eigendom van woningcorporatie de Alliantie. De woningen zijn in de jaren 50 gebouwd. In die tijd werden er andere eisen gesteld aan een woning dan nu. Daarom heeft de Alliantie samen met aannemer Nijhuis Bouw een verbeterplan gemaakt waarbij de verouderde woningen opgeknapt en geïsoleerd worden. Hierdoor worden de woningen comfortabeler, energiezuiniger en veiliger.

Werkzaamheden en planning
Deze renovatie houdt in dat er werkzaamheden aan de binnen- en buitenkant van de appartementen worden uitgevoerd. Ook wordt aandacht besteed aan de uitstraling van het complex en wordt onder andere de entree en het trappenhuis opgeknapt. Naast deze werkzaamheden willen we dit moment gebruiken om een aantal woningverbeteringen door te voeren. Deze verbeteringen bestaan uit het aanbrengen van isolatie, ventilatie, HR++ beglazing en het plaatsen van zonnepanelen. De verwachting is dat we rond de zomer starten met de uitvoering van de werkzaamheden.

Amersfoort Vernieuwt
De toekomstvisie voor de buurt Soesterkwartier wordt ontwikkeld in het kader van het programma Amersfoort Vernieuwt. In dit programma werken bewoners, organisatie, woningcorporaties en gemeente Amersfoort samen aan het verbeteren van buurten.