2018

Verbindingslaan verbindt nieuwe wijk Lucent in bestaande omgeving

Met de onthulling van de straatnaam ‘Verbindingslaan’ leiden de Alliantie en de gemeente Hilversum de volgende fase van de bouw van de nieuwe woonwijk in. Op donderdag 8 februari, mocht Rutger Mooy (prijswinnaar straatnaamwedstrijd) het nieuwe straatnaambord onthullen. De feestelijke bijeenkomst was tevens de start van de realisatie van 152 duurzame sociale huurwoningen in de wijk Lucent, waar bewoners in 2019 gasloos koken en stoken. 

129 appartementen en 23 woningen
De Alliantie bouwt momenteel aan de nieuwe parkeergarage, die in de zomer 2018 gereed zal zijn. Een jaar geleden zijn er al 95 appartementen opgeleverd in het naar appartementen getransformeerde kantoorgebouw. Ook heeft de Alliantie haar hoofdkantoor op het Lucent. Aansluitend op de bouw van de parkeergarage start de bouw van 4 woontorens en daarop volgen de grondgebonden woningen. “We creëren een duurzame wijk voor iedereen, want naast gezinnen, doorstromers en senioren is 1 woontoren voor cliënten van een zorgcollectief, die dankzij het lokale warmtenet van Seinhorst in 2019 gasloos koken en stoken”, aldus Joan van der Burgt, directeur de Alliantie. 

AI Lucent 2.jpg


Duurzaam wonen
Het lokale warmtenet van Seinhorst wordt gevoed door een kleine warmtekracht koppeling, een soort energiecentrale, die in het winkelcentrum zit. Die centrale levert stroom voor het Seinhorstgebied en de warmte die daarbij vrijkomt wordt gebruikt voor verwarming van woningen. Door het warmtenet uit te breiden naar Lucent wordt het een stuk efficiënter; de kosten van verwarming zijn lager dan met traditionele systemen, en is geen CV ketel, dus ook geen onderhoud. Dat is goedkoper dan stoken. Op termijn wordt gedacht aan vergroenen van die energiecentrale (stoken op biomassa of groen gas). Daarmee wordt dus ook de CO2 uitstoot van onze woningen verder teruggebracht. Op de daken komen zonnepanelen en de woningen hebben gemiddeld energielabel B. 

Straatnaamwedstrijd
Midden door de wijk loopt een straat die aansluit op de Larenseweg en de Jan van der Heijdenstraat. Samen met de gemeente Hilversum heeft de Alliantie een straatnaamwedstrijd uitgeschreven. Volgens Ed Bakker (jurylid en betrokken omwonende), koos de jury uit 41 inzendingen de naam Verbindingslaan. “Het is een originele naam die past in de wijk en toepasselijk gezien de geschiedenis van het terrein. Het is een goede naam met meerdere betekenissen; het verbinden van mensen, de verschillende functies in de wijk en nieuwe woningen in een bestaande omgeving. ” aldus Ed Bakker.

wethouder Floris Voorink en prijswinnaar Rutger Mooy 1.jpg