2018

Succesvolle asbestsanering Kruiskamp afgerond

Stand van zaken
In 87 woningen van de in totaal 129 woningen waren asbesthoudende platen nabij de cv-ketel op zolder aangetroffen en heeft asbestverwijdering plaatsgevonden. De werkzaamheden hebben gemiddeld 4 tot 5 werkdagen geduurd. Gemiddeld werden 2 woningen per week aangepakt.

Bewoners werd de mogelijkheid geboden tijdelijk naar een hotel te verhuizen, maar konden ook kiezen voor een ongeriefvergoeding van 50 euro per dag.
Nadat het asbest was verwijderd, vond een eindcontrole plaats door een onafhankelijk laboratorium bestaande uit een visuele inspectie, het uitvoeren van luchtmetingen aangevuld met kleefmonsters. Als er geen asbestvezels meer werden aangetroffen, mochten de bewoners de ruimte weer betreden. De leefbaarheid van de sociale huurwoningen is met deze sanering verbeterd, doordat het risico op blootstelling aan asbest is ‘weggehaald’.

Amersfoort Vernieuwt
De wijk Kruiskamp is een onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen. (http://www.amersfoortvernieuwt.nl/wijken/kruiskamp/)