2018

Primeur voor bewoners nieuwe appartementen Noordse Bosje in Hilversum

De nieuwe bewoners van de 21 nieuwe sociale huurwoningen in het nieuwbouwcomplex Noordse Bosje hebben een primeur. Zij zijn de eerste huurders van de Alliantie in de regio Gooi en Vechtstreek waarbij een beheerteam van bewoners voor de praktische zaken in en om het gebouw zorgt. Tijdens de feestelijke oplevering van het complex, op donderdag 12 juli jl., onthulde het beheerteam een bord met leef- en woonregels. “Voor ons als bewoners is het fijn dat de regie van zaken die vooral ons aangaan, zoals bijvoorbeeld hoe we omgaan met elkaar, met de gemeenteschappelijke ruimten, overlast e.d. ook daadwerkelijk bij ons ligt”, laten Niels van Gorkom en Eyra Peters namens het beheerteam weten.

20180712_202232_resized.jpg


Joan van der Burgt, directeur van de Alliantie: “We zien dat mensen meer aandacht hebben voor hun woning, het woongebouw en de omgeving als zij hier zelf invloed op hebben. Het beheerteam richt zich, samen met de gebiedscoördinator, op zaken die wij normaal gesproken voor de bewoners regelen en waarvan de kosten aan hen worden doorberekend, maar die eigenlijk horen bij hun eigen verantwoordelijkheid. Het is een logische stap om bewoners meer invloed te geven hierop. Op die manier weten we wat bewoners belangrijk vinden en hoeveel invloed zij willen hebben op het beheer en onderhoud”. 

Duurzaam wonen
Tijdens de feestelijke oplevering sprak Jan Kastje zijn waardering uit over de duurzaamheid van het nieuwe wooncomplex, dat een Energielabel A+ heeft. “Het is goed om te zien dat ieder appartement in dit complex aangesloten wordt op vijf zonnepanelen en dat het complex extra is geïsoleerd. Met het elektrisch koken zijn er ook al voorbereidingen getroffen om van het aardgas af te gaan. Die energietransitie is de komende jaren een grote opgave voor Hilversum. Ik ben blij dat een aantal appartementen specifiek voor jongeren zijn aangewezen. Zij zorgen voor levendigheid in het centrum en dat maakt de stad aantrekkelijk” , aldus Jan Kastje, wethouder klimaat en energie, en wonen. 

20180712_200852_resized.jpg

Het nieuwe wooncomplex werd volledig ingepast in de bestaande bebouwing. Het terrein was al vele jaren onbebouwd. “Mooi dat we dit braakliggende stukje grond middenin het centrum van Hilversum hebben kunnen inzetten voor sociale huisvesting. Veel erkenning gaat uit naar Kastanje Ontwikkeling en aannemer Van Norel Bouwgroep voor het resultaat én in het bijzonder de omwonenden. Want zij hebben met geluid, stof, wegafzettingen en bouwverkeer zeker wat gemerkt van de werkzaamheden”, aldus Joan van der Burgt.

20180712_201337_resized.jpg