2018

Eerste bewoners Goedhuur woningen gaan leven tussen tuin en duin

De eerste bewoners van nieuwbouwproject Zandpoort in Almere Poort zijn vrijdag 15 juni 2018 verwelkomd door wethouder Jerzy Soetekouw. Samen met de bewoners werd de meerpaal die straks voor elke woning komt onthuld. De meerpaal staat symbool voor het leven tussen tuin en duin in Zandpoort. Mevrouw Napo kreeg de sleutels van haar Goedhuurwoning overhandigd door manager Vastgoed van woningcorporatie de Alliantie, Egbert Dekker. Met de realisatie van de Goedhuurwoningen dragen Trebbe en de Alliantie bij aan de roep om meer duurzame en goed betaalbare sociale huurwoningen in Almere.

Goedhuurwoningen
Trebbe en de Alliantie wonnen in 2016 de prijsvraag voor goedkope huurwoningen met de laagst mogelijke energielasten. Het plan bestaat uit 58 een- en tweelaagse woningen met kap van 80 tot 110 vierkante meter waarvan nu de eerst woningen zijn opgeleverd. Het zijn kwalitatief goede en betaalbare sociale huurwoningen, die ook duurzaam en energiezuinig zijn. Daarnaast bouwt de Alliantie 44 tweelaagse eengezinswoningen met kap die eind van dit jaar worden opgeleverd en 60 appartementen.

Stadstuinen Poort Oost
Samen met de partners Dura Vermeer, de Alliantie en Trebbontwikkelt de gemeente het nieuwbouwproject Zandpoort in de wijk Olympiakwartier West. Hier komen ca. 550 woningen waarvan 70 % eengezinswoningen en 30% appartementen/hoogbouw in de verdeling huur, koop en zelfbouw. Het ontwikkelingsplan Stadstuinen Poort Oost geeft de wijk haar uitgangspunten mee. Een gebied waar het stadslandschap en de principes van Growing Green Cities centraal staan en waarmee Almere het stadsdeel Almere Poort afmaakt.

20180615 Sleuteloverdracht - foto Lex Beers_9930.JPG (1)