2018

De Alliantie voegt 20 sociale huurappartementen toe aan sociale woningvoorraad Wijdemeren

Daar waar KNORR vroeger bouillons, soepen, sauzen en maaltijdmixen fabriceerde, markeerden wij op donderdag 25 januari de bouw van 20 sociale huurappartementen. Met het aansluiten van het ‘Green Power Panel’ gaven Theo Reijn, wethouder gemeente Wijdemeren en Joan van der Burgt, directeur de Alliantie het startsein voor de bouw. De door zonnecellen opgewekte energie wordt gebruikt voor de bouw. In het nieuwbouwplan, gebouwd door Aalberts Bouw, komen tevens 41 grondgebonden koopwoningen en een blok met 36 vrije sector huurappartementen ontwikkeld door Reshape Properties.

“De Alliantie is verheugd 20 sociale huurappartementen toe te voegen aan de sociale woningvoorraad in de gemeente Wijdemeren. De appartementen zelf, maar ook de bouw ervan willen we zo duurzaam en energiezuinig mogelijk. Hiertoe faciliteert de Alliantie een ‘Green Power Panel ’, zodat Aalberts Bouw de door zonnecellen opgewekte energie kan gebruiken voor de bouw, en de teveel opgewekte energie terug levert aan het energiebedrijf, ” aldus Joan van der Burgt.

Sociale woningvoorraad
Momenteel heeft de Alliantie in Loosdrecht slechts 15 meergezinswoningen en 87 eengezinswoningen, maar ook in de gemeente Wijdemeren streeft de Alliantie naar betaalbare woningen voor mensen met een laag of middeninkomen. Dit project is een goede start om met de gemeente te zorgen voor een gevarieerd, passend aanbod aan goede, betaalbare woningen in aantrekkelijke buurten. Wethouder Reijn: ”Naast duurzaamheid, past de bouw van deze sociale huurappartementen ook binnen de ambitie van de gemeente Wijdemeren om de sociale woningvoorraad te laten groeien. We willen graag dat jongeren en jonge gezinnen in onze dorpen kunnen blijven wonen. Op deze manier creëren we die kansen. Voorzieningen als scholen en verenigingen kunnen zo blijven bestaan.” 

De 20 sociale huurappartementen zijn gesitueerd in het lage woonblok, gelegen aan de rotonde. De gemiddelde grootte per appartement bedraagt 70,5 m2 gebruiksoppervlakte. De huurprijs per maand bedraagt maximaal € 710,68 (prijspeil 2018). De sociale huurwoningen worden als eerste aangeboden aan inwoners van de gemeente Wijdemeren.

Duurzaam
De Alliantie vindt het daarbij belangrijk om haar CO2-footprint te verkleinen en op een maatschappelijk verantwoorde manier een bijdrage te leveren aan de leefomgeving. Het streven naar een gemiddeld label B voor de woningen, is een tussendoel. Op de lange termijn (2050) streeft de Alliantie naar een CO2-neutrale woningvoorraad. Daarvoor zet ze nu de noodzakelijke stappen. De Alliantie wil mensen thuis bieden waar je je veilig voelt waar je jezelf kunt zijn en gezond en comfortabel kunt leven, samen met anderen. Een plek die bijdraagt aan een goede kwaliteit van wonen en leven. Zonder de aarde en onze natuurlijke bronnen uit te putten. Daarom ondersteunt en versnelt de Alliantie de transitie naar een duurzame wereld via duurzame bouw, duurzame inkoop en circulair werken.