2018

Corderius-leerlingen toveren muur aan Den Wijnbergh om tot kunstwerk

Op initiatief van de participatiegroep en Remco Schoppert, docent beeldende kunst, hebben talentvolle leerlingen van het Corderius College de muur beschilderd.
Op deze manier wordt de muur een kleurrijke eye-catcher en geïntegreerd in de omgeving, met de buurt, door de buurt en voor de buurt. Vrijdag aanstaande, 23 februari, wordt het schilderij afgerond. Hierna worden nog klimplanten aangebracht die tussen de schilderingen heen worden geleid.
Het initiatief is financieel mogelijk geworden door de subsidie die is toegekend door Indebuurt033.

Samen het verschil maken
De schildering is een mooi voorbeeld van samen de handen uit de mouwen steken. Het is een participatietraject met een samenwerking tussen de eigenaar van de muur, het Corderius College en de participatiegroep, waar ook de Alliantie partij is. De muurschildering leidt vanaf het begin tot verbinding tussen de buurten Snoeckgensheuvel, Johan Karmanhof en de Ganskuijl. Dat was al te zien toen de steiger werd geplaatst en ook nu lopen buurtbewoners langs en komen in contact met elkaar. De buurtontmoeting was een van de voorwaarden van subsidieverstrekker Indebuurt033.

Het ontwerp voor de muur is gemaakt door 5 talentvolle Corderius-leerlingen. Een soortgelijk ontwerp zal komen op een van de muren op het Corderius-terrein. Zo wordt nogmaals de verbinding gelegd tussen de school en de omgeving.