2017

Zeverijnstraat Hilversum: energiezuinig, comfortabel en in een nieuw jasje

Na een lange periode van voorbereidingen is Nijhuis Bouw Apeldoorn in opdracht van de Alliantie gestart met de verduurzaming en verbeter werkzaamheden aan de 2 flats aan de Zeverijnstraat in Hilversum. De bouwplaats is ingericht, de bouwlift opgebouwd en de werkzaamheden aan het dak en gevel van de 8 hoog flat zijn zichtbaar. Reden voor de Alliantie en Nijhuis Bouw om samen met de bewoners stil te staan bij dit startmoment, dat als eindresultaat een comfortabele woning met een lager energieverbruik en daardoor lagere maandlasten heeft (eind 2018). 

Constructieve bijdrage van de bewoners

Een ruime meerderheid van de bewoners reageerde enthousiast en gaf een akkoord op het verduurzamings- en verbeterplan van de 216 woningen gelegen aan de Zeverijnstraat. Dit enthousiasme had wel een zorgvuldige en lange aanlooptijd nodig. De Alliantie heeft met het bewonerspanel, in het voorjaar, enkele referentie projecten bezocht en vaak en goed geluisterd naar de wensen en zorgen van de bewoners. Het verduurzamings- en verbeterplan is tot stand gekomen door de positief, kritische maar constructieve bijdrage van de bewoners.

Energiezuinig en comfortabel
Zo wordt al het glas in de woningen vervangen door isolerende HR++ beglazing, wordt de collectieve verwarmingsinstallatie volledig verduurzaamd en gemoderniseerd en worden er zonnepanelen op de daken van de twee woningblokken aangebracht. In de woningen worden tevens individuele watermeters, rookmelders, mechanische ventilatie en CO2 gestuurde ventilatieroosters geplaatst. Daarnaast wordt bewoners de optie aangeboden om de gasaansluiting voor koken te verwijderen en deze te vervangen voor elektrisch koken. Al deze maatregelen bij elkaar resulteren in een mooi energielabel A voor deze woningen. 

Nieuwe indeling en uitstraling
Naast duurzaamheidsmaatregelen wordt er geïnvesteerd in de functionaliteit en uitstraling van het complex. Balkons worden voorzien van balkonvloerophoging, alle balkon- en galerijhekwerken worden vervangen door ‘stoere’ hekwerken en de beide entrees krijgen een volledig nieuwe indeling en vormgeving. De parkeerdekken zijn direct toegankelijk vanuit de entrees. Ook krijgt de openbare ruimte op straatniveau een compleet andere inrichting met en plaatst de gemeente ondergrondse afvalcontainers.

De Alliantie maakt gebruik van cookies.

Wij vragen uw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Sommige cookies plaatsen we altijd om de website goed te laten werken. We plaatsen ook altijd een cookie om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren. Onze website maakt van meer cookies gebruik die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Op deze manier kunnen wij zien of onze informatie nuttig was of dat deze aangepast moet worden, kunt u berichten delen op social media en filmpjes bekijken op onze website. De cookies verzamelen informatie over u en kunnen uw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Door op 'Akkoord’ te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Klikt u op 'Niet akkoord', dan worden deze cookies niet geplaatst, maar kunt u toch onze website gebruiken. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Meer informatie vindt u op www.de-alliantie.nl/cookiebeleid.

Meer informatie