2017

Zelf bladeren door het prachtige fotoboek Hogekwartier

Graag delen we de link van het prachtige fotoboek Hogekwartier veld 1 van Fred Oosterhuis zodat je zelf kunt bladeren en genieten van de mooie beelden!

Amersfoort_hogekwartier_veld-1.jpg

De 90 woningen van de eerste bouwfase van de nieuwe stadswijk Hogekwartier zijn eind 2016 opgeleverd. Om deze mijlpaal te vieren ontvingen de nieuwe bewoners en andere betrokkenen een prachtig fotoboek van het hele bouwproces. De Alliantie realiseerde in de eerste bouwfase van Hogekwartier 42 nieuwe sociale huurwoningen. Daarmee levert zij een belangrijke bijdrage aan meer goede en betaalbare woningen in Amersfoort. In de nieuwe Amersfoort Vernieuwt wijk Hogewartier worden in de komende jaren in totaal circa 800 huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen gebouwd. De buurt langs de Hogeweg verbindt de wijken Liendert en Schuilenburg.

Fotoboek en film
Fotograaf Fred Oosterhuis heeft in opdracht van de Alliantie de hele eerste bouwperiode vastgelegd in foto’s. Met deze foto’s is een uniek projectboek samengesteld voor de eerste bewoners. Daarnaast is een timelapsefilm gemaakt van beelden van de eerste bouwfase. De Alliantie heeft vanaf de start van het project meerdere timelapsecamera’s in het gebied geplaatst. Via deze camera’s van de Timewriters kan iedereen de werkzaamheden van minuut tot minuut volgen. Kijk op www.hogekwartier.nl voor de filmbeelden.