2017

Wethouder Ivens trots op woonproject Wonen op de Hoek

Afgelopen zaterdag bezocht wethouder Laurens Ivens de introductiedag voor nieuwe bewoners van Wonen op de Hoek in de Staalmanpleinbuurt. De Alliantie heeft het voormalige kantoorpand op de hoek van de Ottho Heldringstraat en Aletta Jacobslaan omgebouwd naar 65 betaalbare sociale huurwoningen voor studenten, starters, kwetsbare jongeren en statushouders. Onder begeleiding van Socius Wonen werken zij hier samen aan de opbouw van een community.

Tijdens de kennismakingsmiddag is de eerste stap gezet: per verdieping presenteerden de bewoners een plan voor de gemeenschappelijke entreehal en het plein. De ideeën van de vijf groepen hadden veel gemeen als het gaat om sportiviteit (darts en pingpong), ontmoeting (picknicktafels, barbecue en bar) en de inrichting van de hal (informatiebord en boekenkast).  Wethouder Ivens, de Alliantie en Socius vormden samen de jury.

Wonen op de Hoek Presentatie winnende groep.jpg

Presentatie van het winnende team, met rechts jurylid en wethouder Ivens

Persoonlijk tintje

Voordat de winnaar bekend werd gemaakt, vertelde wethouder Ivens dat hij in de buurt heeft gewoond en het gebouw vroeger maar lelijk vond. Hij is er trots op dat het pand nu is getransformeerd naar betaalbare woningen waarin jongeren kunnen beginnen aan de volgende fase in hun leven en het samen opbouwen van herinneringen. Ook zei hij dat hij tijdens de presentaties werd herinnerd aan de gezellige buurtbarbecues van vroeger.

Community

Socius verzorgt de exploitatie, verhuur en het beheer van de woningen. Ook stimuleert Socius bewoners van Wonen op de Hoek om het beheer van hun wooncomplex gezamenlijk in eigen hand te nemen en zelf activiteiten te ondernemen. Deze vorm van zelfbeheer is precies wat de Alliantie voor ogen heeft als het gaat om het nemen van eigen regie over de woon- en leefomgeving. Alle bewoners van Wonen op de Hoek dragen hier aan bij.

Wonen op de Hoek.JPG

Nieuwe bewoners ontmoeten elkaar

Bewoners

Een deel van de woningen is bestemd voor kwetsbare jongeren die uitstromen uit de maatschappelijke opvang en statushouders. De overige bewoners zijn geselecteerd op basis van motivatie. Gemengde woonprojecten blijken succesvol te zijn en worden daarom steeds vaker toegepast om de integratie van mensen van verschillende afkomsten te bevorderen.

Wonen op de Hoek gebouw.jpg