2017

Verhuisbegeleiding op maat voor huurders Eemnes

Alle huurders van de Alliantie die 65 jaar en ouder zijn en in Eemnes wonen, kunnen vanaf nu gebruik maken van gratis advies en begeleiding van een Alliantie Wooncoach. De wooncoach kan bewoners die nadenken over verhuizen, helpen bij het inzichtelijk maken wat een verhuizing voor hen kan betekenen, ook op financieel gebied. Woonwensen worden besproken en er wordt geholpen bij de zoektocht naar een passende woning. De wooncoach komt thuis op bezoek en een gesprek is altijd vrijblijvend. Mijn Wooncoach is in eerst instantie een proef van een jaar.

Meer informatie
Alliantie wooncoaches Christine Buist, Monique van de Walle en Lucie Sargent. Zij zijn te bereiken via 088 – 00 232 00 en mijnwooncoach@de-alliantie.nl. Het is ook mogelijk om een brief te sturen naar de Alliantie, t.a.v. Mijn Wooncoach Eemnes, Antwoordnummer 778, 1200 VB Hilversum (een postzegel is niet nodig). 

Spreekuur
De wooncoaches houden ook spreekuur op dinsdag van 10.00 uur tot 11.00 uur én elke eerste donderdag van de maand van 18.00 uur tot 19.00 uur in complex De Bongerd, Jhr. C. Roëlllaan 17 te Eemnes.

Doorstroming
Niet alle woningen zijn geschikt om comfortabel oud in te worden. Mijn Wooncoach Eemnes is ontwikkeld om meer huurders een kans te laten maken op een woning naar wens. Als een 65 plusser ervoor kiest te verhuizen, komt er een woning vrij voor een gezin. Dit gezin laat een woning achter voor een tweepersoonshuishouden. Uiteindelijk krijgen ook jongeren en starters een kans.