2017

Drukbezochte opening van het Oranje Huis in Almere Poort

Op donderdag 12 oktober 2017 is het Oranje Huis in Almere Poort officieel geopend. Het Oranje Huis is een blijf-van-m’n-lijf-huis nieuwe stijl. Midden in de buurt, gericht op het hele gezin en met hulp op maat uitgevoerd door Blijf Groep. Het Oranje Huis heeft een regionale functie voor zowel Flevoland als Gooi en Vechtstreek. Het biedt waar nodig ook opvang aan vrouwen en kinderen uit andere delen van het land.

Froukje de Jonge (wethouder Almere), Marianne Verhage en Eric van der Want (wethouders Gooi en Vechtstreek), Aleid van den Brink (directeur Blijf Groep) en Eddo Rats (directeur de Alliantie) vertelden over hun samenwerking bij de totstandkoming van deze opvang. Het resultaat: een plek waar vrouwen de ruimte hebben om met professionele ondersteuning zelf de spiraal van geweld te doorbreken.

Eddo Rats gaf aan dat het huisvesten van deze vrouwen en kinderen past bij de maatschappelijke taak die de Alliantie voor zichzelf ziet en dat hij trots is op het resultaat. Aleid van den Brink gaf de woningcorporatie een mooi compliment: ‘Het is uitzonderlijk dat zo’n complex en omvangrijk bouwproject op tijd en binnen het budget gerealiseerd wordt.’ 

Aansluitend volgde een indrukwekkend optreden van rapper Flinke Jongen. Danny Dijkhuizen (rapper Flinke Jongen) vertelde over zijn persoonlijke ervaring met huiselijk geweld en rapte daarna zijn nummer ‘Beschadigd’.

De opening was drukbezocht. Collega's, samenwerkingspartners uit beide regio's, collega's van ander organisaties en locaties, allemaal wilden ze graag een kijkje komen nemen bij dit derde Oranje Huis. Veel lof was er voor het gebouw, de appartementen en de algemene ruimtes.