2017

Jurriaan en Mathieu blij met nieuwe woning dankzij voorrangsregeling

Jurriaan en Mathieu tekenen voor hun woning in Amsterdam-Noord. Ze wonen tot nu toe in een fijne sociale huurwoning in de Indische Buurt. Jurriaan: "Wij wilden wel iets kopen, maar niet meedoen aan de gekte op de Amsterdamse woningmarkt. Wij keken al een tijdje rond op de woningmarkt, alleen viel het niet mee om iets betaalbaars te vinden dat ook aan onze wensen voldoet. In de Indische Buurt bleek dat eigenlijk onmogelijk." Daarom besloten de twee om in Noord te gaan kijken. 

2DEB03D9-087E-4CA7-B608-4418A54D9606.JPG

Wat is er zo fijn aan deze woning?

De kopers in spė hielden al langer het woningaanbod van de corporaties in de gaten. Ze deden al een keer mee met een loting bij woningcorporatie Ymere, maar grepen mis. Nu kwam er een ruime en lichte woning van de Alliantie voorbij aan de Buiksloterweg. Mathieu: "De prijs/kwaliteit klopte en het gebouw zag er goed verzorgd uit. De locatie lijkt ook prima: dichtbij het centrum en bij de halte van de Noordzuidlijn." Et voilả: ze zijn de trotse eigenaars van een appartement aan de Buiksloterweg. 

Waarom geeft de Alliantie voorrang?

Als een sociale huurder een woning koopt, dan laat hij een sociale huurwoning achter. Deze woning kunnen wij weer aanbieden aan een nieuwe huurder. Hierdoor krijgen meer mensen de kans om prettig en betaalbaar te wonen in een woning die ook past bij hun (financiële) situatie.

Ook gebruik maken van deze regeling? Kijk dan voor meer informatie op de website van Ben op zoek.