2017

Informatiemarkt appartementen Almere Haven op 14 juni

Op woensdag 14 juni aanstaande organiseert de Alliantie een informatiemarkt over het project Tuinhuis in Almere Haven. De 27 sociale huurwoningen op de hoek Kornwierde en Leemwierde zijn op dit moment in aanbouw en eind 2017 klaar. De Alliantie is voor deze appartementen, die vanaf begin juli worden aangeboden via Woningnet, specifiek op zoek naar huurders die meedoen met het project Samen thuis in Tuinhuis en zich daarmee met hun buren actief inzetten voor een prettige omgeving om in te wonen en leven. 

Samen thuis

De Alliantie wil met dit project bewoners aanmoedigen om zaken en taken zelfstandig met elkaar te organiseren. Gebiedscoördinator Bob Zwier van de Alliantie: “We zien dat mensen beter omgaan met hun huis en omgeving als zij hier zelf invloed op hebben. Daarom willen we samen met de toekomstige bewoners van Tuinhuis de mogelijkheden hiervoor verkennen. Zo wijzen we de woningen vooralsnog niet zelf toe, maar geven we hen de mogelijkheid om deze met elkaar te verdelen. We zoeken dan ook huurders die het belangrijk vinden om samen te zorgen voor een fijne woonomgeving en met elkaar activiteiten en initiatieven te organiseren om dit te bereiken. Wie zich aangesproken voelt, is van harte welkom bij de informatiemarkt op 14 juni.” 

Informatiemarkt

Iedereen die meer wil weten over Samen thuis in Tuinhuis, de woningen en hoe zij hiervoor in aanmerking kunnen komen, kan op woensdag 14 juni aanstaande tussen 16.00 en 19.00 uur langskomen in de Aquamarijn (Meerveldplein 4-6). Bezoekers kunnen bij verschillende kraampjes informatie krijgen en vragen stellen aan medewerkers van de Alliantie, bijvoorbeeld over regelingen. Zo kunnen 55-plussers onder voorwaarden gebruikmaken van de Van Groot naar Beter regeling, waarmee zij voorrang krijgen op een andere woning en in aanmerking komen voor een verhuisvergoeding. Ook zijn de buren aanwezig, die laten zien wat zij met elkaar hebben bereikt door hun handen ineen te slaan.

Appartementen

Tuinhuis is het eerste nieuwbouwproject in De Wierden in het totale vernieuwingstraject in Almere Haven. Het doel hiervan is het toevoegen van appartementen in de wijk, omdat daar een tekort aan is. Bob Zwier: “Vooral voor ouderen is het lastig om in Almere Haven te blijven wonen als zij hun eengezinswoning willen inruilen voor een appartement waarin ze nog een tijdje zelfstandig kunnen wonen. Denk aan een gelijkvloerse woning die bereikbaar is met een lift. We stellen daarom een deel van de woningen van Tuinhuis beschikbaar voor senioren, zodat zij kunnen doorstromen naar een kleinere woning en gezinnen kunnen wonen in de woningen die zij achterlaten. Een win-win situatie dus.”

Meer informatie vindt u op de projectpagina van Tuinhuis.

Impressie appartementen Tuinhuis.jpg