2017

De Alliantie omarmt FSC Friday

Vrijdag 29 september is het FSC Friday. Een jaarlijks moment waarop FSC de aandacht vestigt op duurzaam bosbeheer. Dat duurzame gaat over de bescherming van het leefgebied van planten en dieren en het respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook over hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Kortom: goed zijn voor de aarde, dieren, planten én de lokale economie.

De Alliantie is certificaathouder van FSC en ook van PEFC, een vergelijkbaar certificaat voor duurzaam hout. Alle aannemers met wie de Alliantie werkt, zijn FSC of PEFC gecertificeerd. Een aantal van onze aannemers staat ook dit jaar weer hoog in de Forest50, omdat zij aantoonbaar goed presteren met betrekking tot inkoop en toepassing van duurzaam hout.

Waarom?
Duurzaam omgaan met de aarde is de grootste uitdaging voor de mensheid, de komende twintig jaar. Tegelijkertijd is een fundamentele behoefte van mensen om goed te kunnen wonen en leven. Op een plek waar het veilig is en thuis voelt. Waar je jezelf kunt zijn en gezond en comfortabel kunt leven, samen met anderen. 

De Alliantie wil mensen zo’n thuis bieden, een plek die bijdraagt aan een goede kwaliteit van wonen en leven. Nu én in de toekomst. Zonder de aarde en onze natuurlijke bronnen uit te putten. Daarom ondersteunen en versnellen wij de transitie naar een duurzame wereld. En maken we ons hard voor duurzame bouw en energiezuinige en duurzame verbetering van onze huurwoningen.