2017

Bewoners erg tevreden met de opknapbeurt flats Curacaolaan

De rust is wedergekeerd in de Curacaolaan in Amersfoort. Na acht maanden intensieve verbeterwerkzaamheden aan de 60 appartementen zijn de bouwers van Rutges Vernieuwt vertrokken. En de bewoners zijn blij met het eindresultaat. Zo blij dat ze de werkzaamheden met een hoge negen beloonden in de (anonieme) tevredenheidsenquête. Met name de keuzemogelijkheden, de communicatie en de goede kwaliteit van het uitgevoerde werk scoorde hoog in de enquête.

Wat is er verbeterd?
Het complex bestaat uit 60 appartementen waarvan 24 tweekamer- en 36 vijfkamerwoningen. Alle woningen zijn energetisch verbeterd en verduurzaamd, met minimaal label B en in een aantal gevallen is zelfs label A gehaald. De werkzaamheden waren omvangrijk. Zo zijn de kozijnen vervangen, is er HR++ glas geplaatst, zijn de spouw, vloer en het dak geïsoleerd, is de cv-ketel vervangen, mechanische ventilatie (CO2 gestuurd) geplaatst, geschilderd en de gevel hersteld. De gebouwen zien er weer fris uit, niet in het minst door de nieuwe entreepui en brievenbussen.

Curacaolaan_Amersfoort.jpg

Soepel verlopen proces
Het hele verbeterproject is voorbereid met een klankbordgroep, bestaande uit zes bewoners en ook tijdens de uitvoering hebben zij actief meegedacht over verbeteringen. Het project is zeer soepel verlopen en de aannemer heeft keurig werk verricht. Al direct na het isoleren van de eerste woningen gaven bewoners aan dat het huis vele malen comfortabeler is. Wel gaven de bewoners aan dat de overlast die was aangekondigd meer was dan verwacht en dat ze blij zijn dat het nu is afgerond. Alle hulde voor de aannemer die iedereen duidelijk heeft geïnformeerd en gedaan heeft wat is afgesproken. De hoge score die behaald is in de tevredenheidsenquête is hieraan te danken.