2017

Alles is lekker nieuw, we konden het appartement helemaal zelf inrichten

Maandag 20 februari is de oplevering van 95 sociale huurappartementen op het voormalig Lucent terrein officieel gevierd. Bewoners en betrokkenen bij het project van woningcorporatie de Alliantie hieven samen het glas op de bijzondere transformatie van een gedateerd kantoorpand tot fraaie appartementen.

Bewoners Michelle en Tom deelden vanaf hun balkon hun woonervaring met de bestuurder van de Alliantie, Rob Haans, en burgemeester Pieter Broertjes: ‘Alles is lekker nieuw hier, we konden het helemaal zelf inrichten.’ Op de vraag van Rob Haans of de bewoners lang op hun woning hadden moeten wachten, antwoordde Tom dat hij drie jaar op de wachtlijst had gestaan, maar dat hij ook niet heel vaak gereageerd had. ‘Dit was iets wat ik echt leuk vond’, besloot hij. Daarna werden de strikken op het gebouw losgetrokken. Binnen werd getoost en nagepraat door de aanwezigen.

95-sociale-huurappartementen-op-voormalig-Lucent-terrein.jpg

Joan van der Burgt, directeur de Alliantie Gooi en Vechtstreek, is zichtbaar trots: ‘Met deze transformatie van kantoor naar wooncomplex komen er 95 sociale huurappartementen bij op de Hilversumse woningmarkt. Van belang is dat het toekomstige aanbod past bij de toekomstige vraag. De Alliantie wil meer bouwen in Hilversum en meer transformeren om zo meer mensen aan woonruimte te kunnen helpen.’

Twee maanden geleden ontvingen 95 bewoners de sleutel van hun appartement. Architectenbureau Studioninedots en aannemer Van Wijnen Midden B.V. hebben deze geweldige klus in minder dan een jaar geklaard. De transformatie van kantoorruimte tot woningen levert mooie voordelen op: het tekort aan woningen én het overschot aan kantoren worden gelijktijdig aangepakt. Er is bovendien minder bouwmateriaal nodig. Dat sluit aan op de doelstellingen die de Alliantie heeft op het gebied van duurzaamheid.