2016

Zonnepanelen voor zevenhonderd huurders van de Alliantie

Mevrouw Van Teeffelen is erg trots op haar keuze voor de zonnepanelen: ‘Ik wil graag mijn steentje bijdragen als het gaat om duurzaamheid, vooral voor mijn kinderen en kleinkinderen.’ De besparing op haar woonlasten vindt ze een mooie meevaller. Ze neemt de Wakawaka (oplader en (zak)lamp op zonne-energie) dankbaar in ontvangst. 
 
De Alliantie heeft in september ruim vijftienhonderd huurders een aanbieding gedaan  voor zonnepanelen. Jurgen Klaassen, gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie, legt uit: “We vinden het belangrijk dat onze huurders prettig en betaalbaar kunnen wonen. Daarom zijn we gestart met deze proef. De huurders betalen weliswaar meer servicekosten, maar houden onderaan de streep geld over. We zijn overdonderd door het aantal reacties en ik kan wel zeggen dat de proef een succes is.’

De zonnepanelen zijn geplaatst door Zonneplan uit Zwolle. De installateurs plaatsten de zevenhonderd panelen in slechts drie maanden tijd. Jeroen Aarse, accountmanager bij Zonneplan: ‘We zijn blij met deze opdracht, omdat daarmee nog meer mensen kunnen profiteren van duurzame energie. Daar doen we het voor.’ De Alliantie is tevreden over de samenwerking: ‘Onze huurders kregen een persoonlijk aanbod en kunnen met hun vragen altijd terecht bij Zonneplan.’ Voor de kerst zijn alle zevenhonderd woningen voorzien van zonnepanelen.