2016

Open dag Het Vogelnest

Zaterdag 16 april verwelkomden jongeren van oudereninitiatief Stichting Grasboom, hun ouders, familie, de gemeente Amersfoort en zorgpartijen het nieuwe appartementencomplex ‘Het Vogelnest’ aan de Wiekslag in Liendert. Een aantal woningen was opengesteld zodat bezoekers een kijkje in de ‘keuken’ van een aantal jongeren konden nemen. Wethouder Fleur Imming en directeur de Alliantie regio Amersfoort Koos Koolstra benadrukte samen het belang om initiatieven zoals deze de ruimte te geven. Daar ligt namelijk de kracht van burgerparticipatie. Ewerdt Heideman, bewoner en freelance cameraman in Amersfoort , zei: ‘Je woont hier niet alleen maar je leert ook echt zelfstandig wonen en daarbij word je gestimuleerd om jezelf mooi en goed te ontwikkelen.

Het Vogelnest
In totaal wonen er 15 jongvolwassen kinderen met autismeproblematiek (ASS) zelfstandig op de begane grond en de eerste verdieping, onder begeleiding van Kwintes. Info over de stichting: www.grasboomamersfoort.nl Op de bovenste twee verdiepingen van het gebouw zijn 9 reguliere SH-appartementen gerealiseerd.

Amersfoort Vernieuwt
Liendert is een Amersfoort Vernieuwt wijk. Hier komen in totaal ca. 600 nieuwe huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Tot nu toe zijn er in Liendert 114 nieuwe woningen gebouwd en bewoond. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen. In een Sociaal Statuut Amersfoort Vernieuwt zijn afspraken vastgelegd voor bewoners die te maken krijgen met sloop van hun woning. Zo kunnen zij onder andere terugkeren naar de nieuwbouw in hun buurt.