2016

Nieuwe bewoners Windkracht 9 blij met woning

In augustus is de bouw van Windkracht 9 met 110 betaalbare woningen op Zeeburgereiland af. Sindsdien zijn al veel bewoners verhuisd naar hun gloednieuwe appartement. Nu de meeste mensen zijn gesetteld, werd het tijd om elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. De Alliantie organiseerde daarom op 3 november een ontmoetingsbijeenkomst.  

Zo’n veertig bewoners uit de twee torens waren aanwezig en er ontstonden al direct interessante ontmoetingen: “Oh, woon je daar? Wat leuk, dan ben je mijn onderbuurvrouw”. De buren komen elkaar wel vluchtig tegen in de lift, maar hebben nog niet echt kennisgemaakt. De bijeenkomst had dus meteen het gewenste resultaat. Ook werden de bewoners gewezen op de meetups van Zeeburgereiland, waar ze andere buurtgenoten kunnen ontmoeten en ideeën kunnen delen. 

Goede ligging

Het bevalt de bewoners goed in hun nieuwe huis. Vooral het uitzicht is een pluspunt. Een van de bewoners op de derde verdieping zei: “Het centrum van Amsterdam kan ik zien liggen. Ik wilde graag op fietsafstand wonen van de binnenstad. Dat is gelukt, ik ben er binnen 25 minuten.” Over de golvende balkons zijn de bewoners ook te spreken, want die zijn erg ruim. Terwijl een ander juist heel blij is dat zij is omringd door water: “Dat geeft echt een gevoel van vrijheid, heerlijk.” 

Tuin inrichten

Ook was een medewerker van het bedrijf Donkergroen aanwezig. Er wordt namelijk nog een tuin ingericht samen met de bewoners. Tijdens deze bijeenkomst werden de eerste ideeën opgehaald. Opvallend was dat de bewoners graag de tuin willen ‘beleven’. De tuin moet kunnen groeien en er moeten bankjes komen om te kunnen zitten en ontspannen. Eén stel is er al uit: “Een moestuin zou echt leuk zijn. Verse groenten voor iedereen en ontspannen werken in de tuin.”

Onderling contact

Een jongeman had al voor de bijeenkomst het initiatief genomen om een Whatsapp-groep te maken voor zijn verdieping. “We appen over praktische dingen, maar ook over wie vanavond naar de bijeenkomst zou gaan. Heel handig.” En er werden ter plekke plannen gemaakt om in de zomer een barbecue te organiseren om de tuin in te wijden. Door de ontmoetingsbijeenkomst zijn de contacten tussen de bewoners goed op gang gekomen. 

Zeeburgereiland

De Alliantie heeft in de Theo Koomenbuurt tot nu toe 170 betaalbare woningen gebouwd, waaronder de 61 sociale huurwoningen en 49 huurwoningen in het middensegment van Windkracht 9. Verder zijn de gebouwen Akropolis voor 55-plussers, Het Gebaar voor dove en slechthorende mensen en 124 sociale huurwoningen van de Alliantie in aanbouw op het eiland. Meer informatie: www.de-alliantie.nl/zeeburgereiland.

Nieuwe bewoners Windkracht 9 blij met woning.jpg