2016

Kleiner wonen voor 55-plussers in Almere

Zijn uw kinderen inmiddels de deur uit, wordt traplopen voor u steeds vermoeiender of bent u op zoek naar een woning waarin u langer zelfstandig kunt wonen? Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor u uw (te) grote woning wilt inruilen voor een kleinere. Dit is daarvoor een goed moment. Met de regeling ‘Van Groot naar Beter’ krijgt u als 55-plusser namelijk voorrang op een andere woning en komt u in aanmerking voor een verhuisvergoeding van € 1.250,- van de gemeente.

Voordeel
De regeling levert een dubbel voordeel op. Gezinnen vinden op dit moment niet gemakkelijk een grote eengezinswoning. Als u verhuist naar een kleinere woning, komt uw grote woning vrij voor deze gezinnen. Zo kan iedereen wonen in een woning die past bij zijn of haar situatie. De Alliantie heeft speciaal hiervoor appartementen geselecteerd. Dit zijn bijvoorbeeld woningen zonder trappen en in de buurt van voorzieningen zoals openbaar vervoer, gezondheidscentra en winkels. Het is ook mogelijk om te reageren op een kleinere woning van een andere woningcorporatie in Almere.

Voorwaarden
Als u voldoet aan de volgende voorwaarden, kunt u in aanmerking komen voor de regeling:

  • U huurt een sociale huurwoning in Almere van de Alliantie;
  • Uw huidige woning heeft minimaal vier kamers, waarvan drie slaapkamers (een zolderkamer bereikbaar met een vaste trap telt ook mee);
  • Een van de huurders is minimaal 55 jaar;
  • Uw huishouden bestaat uit maximaal twee personen zonder kinderen;
  • Uw gezamenlijk bruto jaarinkomen is niet hoger dan € 39.874,-;
  • U staat ingeschreven op Woningnet.

Aanvragen
Denkt u dat u voldoet aan de voorwaarden en wilt u gebruik maken van de regeling ‘Van Groot naar Beter’? Neem dan contact op met afdeling Wonen Almere via telefoonnummer 088 – 00 232 00 of stuur een e-mail naar info@de-alliantie.nl. Wij leggen u graag uit hoe de regeling werkt en wat de voordelen en mogelijkheden zijn.