2016

Kijkdag in 53 appartementen na transformatie kantoor in Amersfoort

Alle toekomstige bewoners van de nieuwe appartementen aan de Stadsring 185 hebben op 5 juli een kijkje kunnen nemen in hun appartement. Medewerkers van de Alliantie waren aanwezig om vragen te beantwoorden. Sonja van Beek (communicatieadviseur bij de Alliantie) sprak bewoner Anne van der Busse in haar nieuwe appartement. Anne is 27 jaar en heel blij dat zij hier kan gaan wonen. ‘Mijn appartement ligt aan de achterkant van het gebouw, dat is lekker rustig. En toch ben ik zo dichtbij de historische binnenstad van Amersfoort! Wat ik ook heel leuk vind is dat er allemaal jonge mensen hier komen  wonen. Wie weet wat voor mooie ontmoetingen dat met zich mee brengt. Ik kan niet wachten totdat ik mijn sleutel in september krijg.’ Met deze appartementen creëert de Alliantie meer betaalbare woningen voor starters in de leeftijdscategorie 18 tot en met 30 jaar op de woningmarkt in de regio Amersfoort.

Het project ‘Initium’ aan de stadsring 185
In Amersfoort wordt aan de stadsring 185 een voormalig kantoorgebouw omgebouwd tot 53 sociale huurappartementen Alle appartementen zijn verhuurd en worden medio september opgeleverd. De appartementen zijn toegewezen via Woningnet Eemvallei, waarvan zes aan statushouders. De appartementen hebben een gebruikersoppervlak variërend van 37 m2 tot 66 m2. De meeste appartementen hebben twee kamers, er zijn vier appartementen met drie kamers. De kelder onder in het gebouw biedt ruimte aan 33 parkeerplekken en op het terrein voor het gebouw zijn er ook 19 parkeerplekken. Het gebouw ligt op loopafstand van de Amersfoortse binnenstad en binnen enkele minuten verwijderd van de uitvalswegen.  Informatie: www.de-alliantie.nl/over/in-de-regio/Regio-Amersfoort/Stadsring-185 

Samenwerking
De goede samenwerking tussen projectontwikkelaar R.I. de Vries & Partners en Zegers Bouw, de Alliantie, gemeente Amersfoort en de Provincie Utrecht heeft de transformatie mogelijk gemaakt.