2016

Kantoren Zoetelaarpassage Almere worden appartementen

De Alliantie gaat in samenwerking met transformatie-specialist R.I. de Vries & Partners en Zegers Bouw het kantorendeel van de Zoetelaarpassage transformeren naar ca. 90 starterswoningen voor Almeerders. Als alles volgens plan gaat, krijgen de eerste bewoners eind 2017 de sleutel van hun appartement.

De starterswoningen komen op een prachtige locatie, in het stadshart van Almere, nabij alle centrum voorzieningen. Er wordt ca. 10.000 m2 leegstaande kantoorruimte aan de markt onttrokken en er wordt nieuwe woonruimte gecreëerd voor starters op de woningmarkt. Juist voor deze groep is de woningnood in Almere hoog en zijn de mogelijkheden beperkt. De Alliantie wil graag gebouwen een tweede leven geven en de beschikbaarheid van betaalbare woonruimte vergroten.

Ook Unibail-Rodamco is, als voormalig eigenaar van deze kantoren, blij met de voorgenomen transformatie van de  kantoorverdiepingen boven haar winkels. In 2015 heeft winkelstrip De Zoetelaarpassage, waarin landelijk opererende winkelformules zoals Lidl en Tanger, maar ook lokale winkeliers met voornamelijk speciaalzaken zijn gevestigd, al een facelift ondergaan. De nieuwe bewoners boven de winkels zullen voor meer levendigheid zorgen.
Realfort, asset manager van de Zoetelaarpassage, heeft Unibail-Rodamco begeleid bij de verkoop. Zuiver Almere Vastgoed Adviseurs heeft R.I. de Vries & Partners (RIVP) geadviseerd bij de aankoop. RIVP levert de ca. 90 appartementen turnkey op aan de Alliantie.

De gemeente Almere juicht dit soort transformaties toe, omdat hiermee het stadshart levendiger wordt en omdat starters op de woningmarkt hiermee nieuwe kansen krijgen. Het door de gemeente Almere aangestelde “aanjaagteam transformatie” is bereid mee te helpen aan een voorspoedig transformatietraject van de kantoren.