2016

Eerste huurders Hogekwartier ontvangen huissleutel

In de Amersfoort Vernieuwt buurt Hogekwartier hebben deze week de eerste huurders van veld 1 de huissleutel van hun nieuwe appartement ontvangen. De heer Admiraal ontving zijn sleutel van Marcel Bijkerk, kwaliteitscontroleur bij de Alliantie. Meneer Admiraal is enorm blij met het lichte appartement waarbij hij zelf de keuken en de tegels mocht uitkiezen. Vanuit zijn woonkamer heeft hij een prachtig uitzicht op de kerktoren de Lange Jan. In veld 1 komen in totaal 28 sociale huur appartementen en 14 sociale huur eengezinswoningen. Met deze nieuwbouw realiseert de Alliantie meer goede en betaalbare woningen in Amersfoort en draagt zij bij aan het verbeteren van de omgeving tussen Liendert en Schuilenburg.

Hogekwartier veld 1
Het bouwblok is in opdracht van de Alliantie ontworpen door architect Jeroen Schipper uit Rotterdam en gebouwd door Slokker uit Huizen. Het bestaat uit zeven woonlagen met per verdieping vier appartementen. Er zijn twee hoofdtypen, een vierkamerappartement met veel lichtinval en een driekamerappartement gelegen aan de binnentuin. Naast de huurappartementen en huur eengezinswoningen, bestaat dit veld uit 48 koopappartementen (allen verkocht), zeven bedrijfsruimten op de begane grond en het Leger des Heils hostel Hirundo.

Amersfoort Vernieuwt
In samenwerking met de gemeente Amersfoort werkt de Alliantie aan het Hogekwartier. Deze nieuwe buurt verbindt straks de Amersfoortse wijken Liendert en Schuilenburg met elkaar. In totaal komen er circa 800 nieuwe huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. In januari is de bouw gestart van het zwem- en sportcomplex.

Wooncarrière huurders
24 bewoners van de Operaweg, Fideliohof, Florestanhof en Leonorehof (de Hoven), die te maken krijgen met sloop van hun appartement, keren terug naar de nieuwbouw. De sloop voor de Operaweg en Fideliohof 35 t/m 64 staat nu gepland in het 4e kwartaal van 2016. De sloopplanning voor de overige woningen aan de Fideliohof, Florestanhof en de Leonorehof is op dit moment nog niet bekend.