2016

De Alliantie vergroot aanbod appartementen Almere Haven

Kort geleden is woningcorporatie de Alliantie gestart met de bouw van 27 betaalbare sociale huurappartementen op de hoek van Kornwierde en Leemwierde in Almere Haven. Aan de bouw gingen gesprekken met omwonenden vooraf over de invulling van de locatie. De woningen zijn eind 2017 klaar. Deze start bouw is een mijlpaal in de vernieuwing van Almere Haven.

Samen met de gemeente en collega-corporatie Ymere heeft de Alliantie al in 2012 getekend voor het totale vernieuwingstraject. Het doel van dit traject is om appartementen toe te voegen in de wijk, omdat daar een tekort aan is. Nu is het voor senioren bijvoorbeeld lastig om in Almere Haven te blijven wonen als ze hun eengezinswoning willen inruilen voor een appartement. Voor mensen die niet op zoek zijn naar een eengezinswoning, denk ook aan jongeren, is er nu eenvoudigweg te weinig passende woonruimte in Almere Haven. 

Daar wil de Alliantie, samen met de gemeente en Ymere, verandering in brengen. Zo start de Alliantie in 2017 ook met de bouw van 58 appartementen in het Hart van de Wierden. Omwonenden hebben in 2016 al meegepraat over het plan en de openbare ruimte.

20161215 De Alliantie vergroot aanbod betaalbare appartementen in Almere Haven.jpg