2016

75 sociale huurappartementen aan de Eem in Amersfoort

De Alliantie laat 75 nieuwe sociale huurappartementen bouwen aan de Eem in Amersfoort, vlakbij de historische binnenstad. Met dit project draagt de Alliantie bij aan de vraag naar extra betaalbare woningen in de stad Amersfoort. Eind augustus ontvangen de bewoners de sleutel van hun nieuwe appartement. Op 21 en 23 juni was de bouwplaats opengesteld zodat mensen een kijkje konden nemen in de appartementen. Bewoners geven aan heel blij te zijn met hun ruime appartement op loopafstand van het centrum van Amersfoort.

Appartementen 
De appartementen hebben een woonoppervlakte van ongeveer 80 m2 met allemaal een eigen parkeerplaats onder het complex. Er zijn nog een aantal appartementen beschikbaar. Deze worden binnenkort aangeboden op www.woningneteemvallei.nl. Meer informatie over het project is te lezen op: www.de-alliantie.nl/kopgildenkwartier.

Het project
Het project is ontwikkeld door LATEI en bevat ook 14 grondgebonden koopwoningen en de restauratie van het voormalige benzinestation tot een bedrijfsruimte. IJssalon Vitelli heeft haar deuren hier geopend en is volop in bedrijf in het voormalige benzinestation. Evenals het havenbedrijf dat in het gebouw zijn intrede heeft genomen. Door de unieke ligging was de animo voor de koopwoningen groot en waren deze snel verkocht.