2015

WoonEnergie doneert geld aan voedselbank

WoonEnergie doneert een cheque ter waarde van 2.519 euro aan de voedselbank in Amersfoort. Het bedrag is opgehaald door een ‘Advies op Maat’ project dat de energieleverancier voor huurders van de Alliantie in Amersfoort heeft uitgevoerd. Per afgenomen EnergieTest doneert WoonEnergie één euro aan de voedselbank.

Het ‘Advies op Maat’ project startte medio juni. In totaal is aan 13.523 huurders een EnergieTest met daarbij een kosteloos advies op maat aangeboden. De Alliantie en WoonEnergie willen met deze samenwerking een bijdrage leveren aan het verlagen van de energielasten. Om bewoners bewuster te maken van hun eigen energieverbruik, konden zij gebruik maken van een gratis EnergieTest en kregen zij tips over hoe zij hun energierekening kunnen verlagen. De gemiddelde besparing die huurders van de Alliantie kunnen realiseren is 209 euro per jaar. Medio oktober kunnen huurders van de Alliantie in Almere ook gebruik maken van de gratis Energie Test. Na Almere wordt het project uitgevoerd in Amsterdam.

Steun voor hulpbehoevende huishoudens
WoonEnergie is ontzettend blij met de grote deelname aan de EnergieTest. En daarom stelt WoonEnergie een mooi bedrag beschikbaar voor de voedselbank. Zo kunnen er opnieuw vele voedselpakketten worden aangeboden. Dit gebeurt bij huishoudens, die voor korte of langere termijn onder het bestaansminimum van de bijstandsuitkering leven.

Over WoonEnergie
WoonEnergie is in 2002 ontstaan uit de samenwerking van woningcorporaties en Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties.  Dit met het doel huurders energie te leveren tegen lage tarieven en daarmee lagere woonlasten te bewerkstellingen. Zo geeft WoonEnergie een Top 3 prijsgarantie, waardoor het tarief tot de drie voordeligste van Nederland hoort, in de markt van vergelijkbare aanbiedingen. WoonEnergie levert stroom en gas aan ruim 73.000 huishoudens die huren bij ruim honderd corporaties. Hiermee draagt de energieleverancier ook bij aan de besparings- en duurzaamheidsdoelstellingen van huurders en corporaties. In 2012, 2014 en 2015 behaalde WoonEnergie een topdrienotering op de ranglijst van beste energieleveranciers van Nederland (GFK Energy Award).