2015

Woensdag 9 september heropening Buurthuiskamer Kruiskamp

Inrichting buurthuiskamer bedacht door kinderen en gesponsord door IKEA
Op 9 september 2015 wordt de Buurthuiskamer in Kruiskamp officieel heropend door de heer Bert Bosman, manager Wonen van de Alliantie, samen met de kinderen die zijn betrokken bij het opknapproject. De opening wordt feestelijk gevierd met de bewoners in de wijk. Er zijn allerlei activiteiten voor kinderen en de vernieuwde buurthuiskamer kan door de bewoners worden ingewijd.

Herinrichting samenwerking kinderen en IKEA
De herinrichting van de Buurthuiskamer aan de Vasco da Gamastraat is gesponsord door IKEA. Op 26 juni jl. was de klusdag waarbij de hele inrichting van de Buurthuiskamer flink werd aangepakt. Hier gingen maanden voorbereiding aan vooraf, door de kinderen van de kinderwijkraad, ondersteund door IKEA en WELZIN. Door de kinderen zijn collages en wensenlijsten gemaakt. Op de klusdag was er een groep vrijwilligers vanuit IKEA aanwezig om alles op te bouwen en te decoreren.

IKEA heeft als een van de doelstellingen om duurzaam verantwoord te ondernemen. Het opknappen van de buurthuiskamer is een voorbeeld van de betrokkenheid van IKEA Amersfoort bij haar lokale omgeving en de bewoners.

Feestelijke opening
Naast de officiële opening worden allerlei activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld het knutselen met kinderen, voetballen met jongeren in de voetbalkooi en schminken. Er zijn hapjes en drankjes voor en door bewoners. Ook de Buitenkast is extra lang geopend.

Locatie en tijd
Datum en tijd: 9 september 2015, van 16:00 – 18:00 uur.
Locatie: Buurthuiskamer Kruiskamp, Vasco da Gamastraat 28A, Amersfoort.

Buurthuiskamer – een fijn thuis
De Buurthuiskamer is een plek in de buurt waar alle bewoners welkom zijn, van jong tot oud. Er worden activiteiten georganiseerd door bewoners, mensen ontmoeten elkaar, kinderen krijgen hulp bij huiswerk en kleintjes kunnen er spelen. Of zoals een van de kinderen onlangs verwoordde:
“De Buurthuiskamer is een fijn thuis!”

De Buurthuiskamer is een initiatief voor en door bewoners in de wijk, ondersteund door Alliantie, Gemeente Amersfoort en WELZIN. Voor meer informatie, ga naar: www.welzin.nl/buurthuiskamers