2015

Tandartsenpraktijk Vathorst vestigt zich in Buitengewoon Zorgzaam

Amersfoort 18 februari 2015 –Tandartsenpraktijk Vathorst heeft op 17 februari 2015 het huurcontract ondertekend om zich te vestigen in Buitengewoon Zorgzaam. De heren Remco Scheringa en Tim Gundlach namens de Tandartsenpraktijk en Egbert Dekker namens de toekomstige verhuurder woningcorporatie de Alliantie zetten hun handtekening onder een huurovereenkomst. Naast de tandartsenpraktijk is Zenzo Maatschappelijk Vastgoed als ontwikkelaar nog met diverse partijen in gesprek om zich te vestigen in de plint van Buitengewoon Zorgzaam. Volgens planning is Buitengewoon Zorgzaam in het voorjaar van 2016 klaar voor gebruik.

Onder één dak
Accolade Zorggroep, Stichting Sprank, Kindercentrum Bzzzonder en Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Vathorst (GKV) onder één dak, dat is Buitengewoon Zorgzaam. Naast Winkelcentrum Vathorst wordt momenteel volop gebouwd zodat er een fijne plek ontstaat waar leven, groeien, geloven en ontmoeten centraal staan. Dit alles gebouwd op een christelijk fundament.

De deelnemende partijen maken multifunctioneel gebruik van elkaars ruimten. Te denken valt aan de kerkzaal die doordeweeks dienst kan doen als theater, de beweegruimte die in is te zetten voor zowel dagbesteding als voor dansles en de keuken waar iedereen gebruik van kan maken. Ook op andere manieren wordt samenwerking gezocht: van een appeltje schillen voor een peuter tot een verhaal voorlezen aan iemand die bedlegerig is. Samen het leven vieren, elkaar helpen met dagelijkse zorg en
leren van elkaar. Het centrum biedt zo ruimte aan leven, groeien, geloven en het ontmoeten van elkaar. Zo wordt Buitengewoon Zorgzaam niet alleen een veilig huis voor de bewoners maar een plek waar iedereen welkom is.
Zenzo Maatschappelijk Vastgoed ontwikkelt het project, waarbij Lithos bouw & ontwikkeling verantwoordelijk is voor het uitvoerende bouwproces. Woningcorporatie de Alliantie wordt eigenaar van het gebouw waarin het concept Buitengewoon Zorgzaam gehuisvest is, om het vervolgens te verhuren aan de samenwerkende (zorg)partijen. De GKV wordt eigenaar van de kerk.

Partner worden
Op dit moment is nog circa 160 m2 beschikbaar voor partners die de visie van Buitengewoon Zorgzaam ondersteunen. Ook leven, groeien, geloven en ontmoeten in Buitengewoon Zorgzaam? Of partner worden door het huren van een ruimte? Neem contact op via info@buitengewoonzorgzaam.nl of kijk op www.buitengewoonzorgzaam.nl.