2015

Start bouw MCG-huis op IJburg

Start bouw MCG-huis op IJburg
Woningcorporatie de Alliantie, Stichting Omega en Cordaan bouwen op Haveneiland Oost een huis voor meervoudig complex gehandicapte (MCG) kinderen en jongvolwassenen. Donderdag 12 maart werd de start van de bouw gevierd. Op deze zonnige middag onthulden toekomstige bewoonster Eva en haar vader Marc van Gemert het bouwbord aan de Marius Meijboomstraat.

Op IJburg heeft Omega al sinds 2009 een dagcentrum voor MCG-kinderen. De ouders van deze kinderen wensten al lange tijd een kleinschalige woon- en logeervoorziening op IJburg. Omega en Cordaan maken nu – samen met de Alliantie – hun droom waar.

Medio 2016 opent de Marius Meijboomstraat 109-111 haar deuren. Er kunnen in zes woningen steeds zes kinderen en volwassenen wonen of logeren. Er is dagbesteding en paramedische behandeling mogelijk. Het ontwerp voor het huis is van Arons en Gelauff Architecten. Janneke Hooymans van This is Jane neemt de huiselijke inrichting voor haar rekening.

Het woon- en logeerhuis is onderdeel van Blok 54. In dit woonblok komen nog vijf woonwerkwoningen en 12 appartementen bestemd voor kopers. Daarnaast worden er 80 huurwoningen gerealiseerd.

Veel van de kinderen voor wie het huis gebouwd wordt waren aanwezig bij het feest. Naast de betrokken bestuurders Marga Nieuwenhuijse (Omega), Henk Kouwenhoven (Cordaan) en Erna van der Pers (de Alliantie) sprak wethouder Eric van der Burg van Zorg & Welzijn zijn blijdschap uit over de komst van dit mooie woon- en logeerhuis.

Foto: Saskia Kok, Freeeze fotografie.

Blok-54.jpg