2015

Op zaterdag 5 september is het feest in de Javastraat in de Indische Buurt

ZATERDAG 5 SEPTEMBER 15.00 - 24.00: Festival, Food & Fun in de Javastraat!

Het Samen Indische Buurt Festival slaat dit jaar de handen ineen met Food Night voor één vrolijke, smakelijke en swingende festivaldag. Iedereen is welkom om mee te vieren!

Het Samen Indische Buurt Festival kent ook dit jaar weer een uitgebreid en divers programma: workshops, spel, muziek, een buurtmarkt en veel verschillende optredens. Het festival staat dit jaar in het teken van 'De Vreedzame Wijk'. Als start van het festival wordt daarom de Vreedzame Kinder Raad Indische Buurt op feestelijke wijze geïnstalleerd en geïnterviewd door wethouder Nevin Özütok, bestuurder bestuurscommissie Oost. Vanaf 15.00 uur is er een buurtmarkt waar maatschappelijke en culturele organisaties, buurtbewoners met goede ideeën, kunstenaars en creatievelingen zichzelf presenteren aan hun buurt. Er zijn workshops van onder anderen Oost Indisch Groen, het Grafisch Werkcentrum en Pretvormer. Daarnaast zijn er verschillende podia in de straat waar optredens plaatsvinden. Leer Afrikaans dansen tijdens het optreden van de West Afrikaanse percussionist Cheikh Andji, laat je in vervoering brengen door de klassieke klanken van de kinderen van Klassiek rondom de Klas en dans mee met de wereldband Orchestre Partout, bestaande uit (voormalig) vluchtelingen van over de hele wereld. In de avond kun je genieten van de Spaanse klanken van Pistoleros de la Paz en de bossanova dansen tijdens het optreden van het Ilaria Forciniti Quartet. Ook is er een bijzondere lichtjesoptocht door de Javastraat. Nieuw dit jaar is een kleine avond vintagemarkt van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Door de samenwerking met Food Night wordt de Javastraat vanaf het spoor tot aan de Molukkenstraat één groot festivalterrein. Komt u ook heerlijk eten, dansen en genieten van de rijkdom aan culturen in de Indische Buurt?