2015

Mijn Wooncoach verhuisbegeleiding op maat

Alle huurders van Omnia Wonen, Portaal en de Alliantie van 65 jaar en ouder kunnen vanaf vandaag gratis gebruik maken van persoonlijk advies en begeleiding van een wooncoach. De wooncoach kan bewoners die nadenken over verhuizen, helpen bij het inzichtelijk maken van hun verhuismogelijkheden. Samen gaan ze op zoek naar het vinden van het juiste huis, passend bij zijn of haar woonwensen. De wooncoach komt thuis op bezoek en een gesprek is altijd vrijblijvend. Mijn Wooncoach is in eerst instantie een proef van een jaar.

Mijn Wooncoach
Ieder mens is uniek en elke situatie is verschillend. De wooncoach en de bewoner kijken samen naar de vraag en mogelijkheden die daarbij passen. Wanneer traplopen lastiger begint te worden of de tuin te veel onderhoud vraagt, wordt er gekeken welke mogelijke verhuisoplossingen er zijn. Bewoners weten nu wat ze per maand aan huur betalen, de wooncoach kan helpen bij het in kaart brengen wat een eventuele verhuizing voor de maandlasten betekent. Of ondersteuning bieden bij het soepel laten verlopen van de verhuizing. Mijn Wooncoach is een initiatief voor de 65 plusser die vindt dat zijn huidige woning niet langer voor hem of haar geschikt is en graag wilt weten wat er mogelijk is.

Samenwerking woningcorporaties
Samen verhuren Portaal, Omnia Wonen en de Alliantie ongeveer 20.000 woningen in Amersfoort. Van eengezinswoningen tot appartementen met een lift. Niet alle woningen zijn geschikt om comfortabel oud in te worden. Mijn Wooncoach is ontwikkeld om meer huurders een kans te laten maken op een woning naar wens. Als een 65 plusser ervoor kiest te verhuizen, komt er een woning vrij voor een gezin. Dit gezin laat een woning achter voor een tweepersoonshuishouden. Uiteindelijk krijgen ook jongeren en starters een kans.

Meer weten 
Email: mijnwooncoach@de-alliantie.nl of u kunt bellen naar 088 - 00 232 00.

Bekijk de brochure.